Колеги, и на мен ми даде същата грешка(Engine fault), като ми свети чека. Нямам проблеми с колата, работи си нормално (то светна днес навръщане от работа де). Някой знае ли какво може да е ? И има ли някой добър човечец, с кабел и програма, с който може да я закачим утре ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Стило Engine Failure
Collapse
X
-
Днес правих диагностика. Грешката не разбрах точно коя е, но ми каза нещо от рода на детонация в трети цилиндър. Многобройни прекъсвания бобина. Изчисти грешката и впоследствие не се появи повече. Каза ми, че ако пак стане първо да сменя свещите, че можело да замине бобината. А може и в нея да е проблема. Между другото да попитам с 4 бобини ли съм?
Коментар
-
Да всеки кабел е с бобинаPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
продължително време нямaх проблем с тези две грешки, от седмоцa две при кaрaне нa мaгистрaклaтa пaк се появихa, aлфa обд ми излезе че грешкaтa е при точни обороти 3650, нaляaгaне 384Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
Тази вечер се прибирам от работа и тъкмо си хвалех колата днес че гребе доволно на полулед полу сняг .................... и пуснах една стръмна улица със стъкло/лед то ти ни АБС нищо лъзна се малко и веднага след това изписка на таблото за секунда Loose conection и светна един триъгълник, колата си работеше няма проблем!?!? Просто така ...е след това и не можах да си затворя предните врати чу бяха позъмръзнали дръжките но това както и да е??? Да се притеснявам ли че от лятото не съм имал никакви проблеми с електрониката!?!? да направя ли диагностика имам елм с блуттод и алфа обд ?Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
току що направих диагностика с алфо обд и не излезе нищо...................НО реших да разцъкам и направих тестовете и дадох едно ZERO self adapting при което ми каза след като свърши процедурата да изключа ключа за една минута .. така и направих но после проблем паля колата ........ работи идеално но зпаочна да мига Engine Fault непрекъснато и не иска да спрееее какво ли не правих пищи ли пищи...... а иначе колята работи идеално кажете какво да направя............... не спира да пищи Иначе като пищи не хваща грешка......... Иначе с Torque Pro хвана грешка Р1300Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
В MES форума намерих следното решение:start the engine and wait untill it’s warmed up. (wait till the temp gauge stop to the middle..)then quickly rev to 5000rpm, wait a second and let the engine drop to idle..do it 3 times.it should works.on internet i read similar procedure...the same thing but done 5 times...and the same thing done 3 times but waiting 3 seconds after reaching 5000rpm...try it out..Накратко, загрей колата и давай няколко пъти повечко газ.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
ДА да оправено просто пренесох нова темаPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар