Здравйте колеги , нов съм във форума.Сигурно сте коментирали проблема който имам , но нито една тема която съм чел не е написано решението.Така отскоро си купих пунто 1.1 55 кончета хубава кола като цяло , но се оказа ч е има малък проблем с прекъсване на двигателя и то като загрее.Колата има и газова уредба.Та като карам и е студена върви идеално и на двете горива,но за кратко мине ли първите удебелени чертички на индикацията за температура почва едно лашкане гърмене в филтъра в определен диапазон от обороти някъде около1500 до 2500 3000.Реших да сменя кабели и свещи ,като на кабелите имаше завита жица за газовото в последствие разбрах ,че емулатор.както и да е проблема си остана.Закарах я на майстор човека си игра цял ден ,но успя да я подкара каза ми ,че било голяма мешавица от кабели и жички регулира газовата и хоп колата си вървеше,но радостта ми беше само 2 седмици и после симптомите пак си се появиха.След това поех инициативата аз да си човъркам моторетката и установих ,че като откача температурния датчик на смукателя колата върви по добре и прекъсванията се появяват на по късен етап смених го веднага тоя датчик , но уви не се оправи ,след това смених мап сензор от морга колата вървя пак около 30км и пак се прецака сложих трети сензор не се опрай ,след това менках и бубини не е и от тях.Смених и моно блока с друг на който си имаше стъпков мотор и тпс датчик пак си преъсва.Иначе ако я насмета върви та се къса и гумите врътка. ).Вече се изчерпах 3 месеца не мога да я подкарам тая кола.От други теми разбрах че и диагностиката не може да засече проблема.Вчера за последно реших докато е гореща свалих датчика на коляновия вал и го охладих на мивката сложих го , но нямаше ефект.Благодаря Ви за вниманието.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат пунто 1.1 55 коня прекъсва като загрее.
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар