здравейте колеги,имам следния проблем на пунтото ми (1.2 16V 2001г) оборотите на свободен ход играят понякога (усеща се леко поклащане, а при падане на оборотите понякога падат до около 600-650 преди да се вдигнат). От четене по форумите разбрах че може да е от мръсна дроселова клапа (а и газаджията ми спомена че била за почистване). За съжаление имаше няколко варианта за адаптация и не знам кой да следвам.... Моля за помощ.
как се прави с комп?
кое от тези би трябвало да работи при мен?
Колата се адаптира с комп или може да порбваш следното нещо.1.Откачаш АБ за 45мин.2. Закачаш АБ и 15 мин. не пипаш нищо повече по колата. - НИЩО3. Даваш на контакт за 30сек. - гасиш4. Даваш отново на контакт за 30сек. и гасиш.5. Палиш Двигатела без газ и чакаш 90 сек. - гасиш6. Палиш Двигателя без газ и оставяш колата да работи 15мин на бензин без да пипаш нищо по нея. след 15 минути гасиш.7. Палиш и проверяваш как се държи Mr. Green
След доста търсене намерих информацията която търсех и направих следното:Откачих клемата на акумулатора - минуса за престой около 45 минутислед закачането завъртях ключа на контакт изчаках около минутаи след това изключих от контакт без да вадя ключа и пак изчаках около минутанакрая запалих двигателя на колата и оставих да поработи около 10 минути без подаване на газСлед тази процедура се оправиха оборотите и придърпването
Препоръчва се след тази операция да се даде на контакт за около 90сек. После се гаси от контакт, палите и чакате да загрее колата. След това .... си карате.
Коментар