Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Мареа1.6 16v бипауър 2001 проблем със скоростите.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Мареа1.6 16v бипауър 2001 проблем със скоростите.

Здравейте! Преди 1-2 месеца забелязах, че Мария нещо не е наред и реших да пусна една темичка да разнищим гатанката. Та проблеми те са следните:1.Когато е запалена и на свободна скорост при пуснат съединител, се чува виене/ бучене и аз не знам как да го нарека. Когато натисна съединителя ( педала ) виенето спира.2.По някога на място ,при запален двигател на свободна ,като пускам съединителя се чува тумкане и леко тресене или напън така да се каже. 3.При включване на задна скорост,после 1ва влиза много трудно, също и втора и задната после, и тя е трудна.П.с. Маслото е сменено преди месец, съединителя преди година. Ще пробвам да отпусна или претегна жилото на съединителя ,като вариант за подобрение на на скоростите. А за виенето ми се струва, че е лагер на първичния вал. Моля помногнете с идеи...предстои ми пътиване и искам да си стегна кошника Поздрави !!!

Емиии.. скоростите долу или е аксиален лагер или е първичен . Ама щом при натиснат съединител шумът спира 99% е на първичния вал.
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

Някой знае ли къде мога да намеря ремонтни комплекти за скоростна кутия на Фиат...и въобще има ли такива :

Коментар

Първо свали кутията и виж какъв е проблема,и тогава търси части
        FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Имам в мазето една прецакана кутия от браво 1.6 97год. На нея диференциала и е повреден. Не знам дали ще паснат някои неща но мисля да я разпарчадисвам и без това да я видя отвътре с учебна цел.
          FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
          FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Working...
          X