При мен е доста чистичко след отваряне на капака и не си правих труда да отварям сепаратора, а и доста стабилно е залепен и не го мъчих.Проблема е, че след смяна на гарнитурата и старателно почистване на всичкия стар силикон пак протече в долния ляв ъгъл и нещо взе да ми образува много нерви, утре ако има време пак ще чопля
Ехаа! Твоя капак е като чисто нов, няма смисъл да сваляш сепаратора наистина, той със сигурност е чист! И при мен в началото сълзеше от долния ляв ъгъл, но се оказа, че съм сложил грешен болт там - шайбата се въртеше свободно, а болта беше стегнат много добре, следователно е дошъл една идея по - дълъг. Понеже не ми се развиваха пак всички болтове (останалите бяха хванали добре), просто взех един от тези на капака на бобините (те са по - късички) и го завих в долния ляв ъгъл. От тогава всичко "заспa". Та... виж да не би и при теб да се е получило нещо подобно
1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
Вдясно по средата ми се случи подобно нещо с единия болт, но му подложих няколко шайби и стана работата, утре ще погледна да не би наистина и този да е в същото състояние, чесно казано на другите болтове не им обърнах внимание, дано да е това, че най мразя всичко около мотора да е в масло и като спреш някъде да оставяш капки от масло по асфалта, ако не пак сваляне и ще му играя повечко силикон.
Свалих пак капака, почисти се с обезмаслител и се намаза цялата гарнитура с друг силикон, който ставал уж на камък като втвърди /марка елринг като гарнитурата, светло сив на цвят/, затворих, изчаках към 40 минути да дръпне силикона и направих едно кръгче, промяна никаква, пак сълзи и почвам да си мисля, че проблема е накъде другаде и май ще трябва да се сваля и ангренажен ремък, общо взето нещо взе да ме дразни тоА фиАт и ще му драсна клечката
Нямам логично обяснение защо се получава така при теб... Ама не му драскай клечката, много е млад и красив още тоз ФИАТ, има какво да покаже още Все ще изникне някакво решение
1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
Установих проблема, много малка цепка на капака до самия болт, добре че имам резервен капак, другата седмица ще го сменявам и купих пак нова гарнитура.Дайте насоки за заварчик да си оправя капака и да стои и той като резерва, някой около района на Люлин ?
Малко късно, но може да е полезно и за други - добър заварчик на цветни заварки Светлана - ф.Светлана-99 ЕООД. Добра е и знае доста неща.ул.Христо Силянов 158 Ако решите че е реклама трийте, но тя е добър майстор.
FIAT BRAVA 1.4 12v. на тъщата.
FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 1999
Малко късно, но може да е полезно и за други - добър заварчик на цветни заварки Светлана - ф.Светлана-99 ЕООД. Добра е и знае доста неща.ул.Христо Силянов 158 Ако решите че е реклама трийте, но тя е добър майстор.
Мерси колега, ще се възползвам, че имам един капак, който мисля да си оставя за резервен, ориентировъчно как са цените там и как се таксува ??
Коментар