Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешка P0105

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Грешка P0105

Здравейте колеги имам фиат пунто 1.2 16 в. 2001 година. Преди месец ми светна чека и я закарах на диагностика оказа се че имам изгоряла 1 ламбда сонда и проблем с Мап сензора , смених ги и двете , но след има няма 3 седмици пак ми светна чека прочетох я и показа грешка P0105 тоест пак проблем с мап сензора.Оказа се че в буксата има хлабави връзки оправих ги изчистих грешката но след 60 минутно каране се показа същата грешка.Замерих температурния сензор в датчика наред е в нормите. Проверих волтажите в сензора при изключено и включено състояние наред са. Проверих и връзките до ЕКУ излизат.Само волтажа които е при плавно подаване на газ неми излиза.Водя се по информация дадена в Autodata 3.38Моля за помощ какво да направя вече не знам.
    Fiat Punto 1.2 16v 2003g.

Re: Грешка P0105

martossss написа:
    Здравейте колеги имам фиат пунто 1.2 16 в. 2001 година. Преди месец ми светна чека и я закарах на диагностика оказа се че имам изгоряла 1 ламбда сонда и проблем с Мап сензора , смених ги и двете , но след има няма 3 седмици пак ми светна чека прочетох я и показа грешка P0105 тоест пак проблем с мап сензора.Оказа се че в буксата има хлабави връзки оправих ги изчистих грешката но след 60 минутно каране се показа същата грешка.Замерих температурния сензор в датчика наред е в нормите. Проверих волтажите в сензора при изключено и включено състояние наред са. Проверих и връзките до ЕКУ излизат.Само волтажа които е при плавно подаване на газ неми излиза.Водя се по информация дадена в Autodata 3.38Моля за помощ какво да направя вече не знам.
    Колеги никои ли е нямал такъв проблем

Коментар

Re: Грешка P0105

martossss написа:
      martossss написа:
      Колеги никои ли е нямал такъв проблем
      И каква стойност показва сензора на празен ход? И каква стойност при не работещ мотор на контакт?
      Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

На празен ход вади 1.5 v като подам плавно газ трябва да стане близо 5 v а то пада на 0.8 v , на контакт като е само излизат всички волтажи като по учебник.

Коментар

Оправих си колата темата е за заключване

Коментар

Пиши как си го оправил,каква е била причината,че да се знае.То иначе е лесно:Оправих си колата темата е за заключване fiat_old1
            Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
            ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

iliyan написа:
              Пиши как си го оправил,каква е била причината,че да се знае.То иначе е лесно:Оправих си колата темата е за заключване fiat_old1
              Изкарах цялата схема на смесообразуването на бензин , проследих си всички вакуум маркучи и се оказа че имам скъсан маркуч от връзката за подкартени газове , към колектора и беше запушен с масло оправих го и също си почистих дроселовата клапа .

Коментар

Working...
              X