Здравейте колеги имам фиат пунто 1.2 16 в. 2001 година. Преди месец ми светна чека и я закарах на диагностика оказа се че имам изгоряла 1 ламбда сонда и проблем с Мап сензора , смених ги и двете , но след има няма 3 седмици пак ми светна чека прочетох я и показа грешка P0105 тоест пак проблем с мап сензора.Оказа се че в буксата има хлабави връзки оправих ги изчистих грешката но след 60 минутно каране се показа същата грешка.Замерих температурния сензор в датчика наред е в нормите. Проверих волтажите в сензора при изключено и включено състояние наред са. Проверих и връзките до ЕКУ излизат.Само волтажа които е при плавно подаване на газ неми излиза.Водя се по информация дадена в Autodata 3.38Моля за помощ какво да направя вече не знам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешка P0105
Collapse
X
-
Re: Грешка P0105
martossss написа:Здравейте колеги имам фиат пунто 1.2 16 в. 2001 година. Преди месец ми светна чека и я закарах на диагностика оказа се че имам изгоряла 1 ламбда сонда и проблем с Мап сензора , смених ги и двете , но след има няма 3 седмици пак ми светна чека прочетох я и показа грешка P0105 тоест пак проблем с мап сензора.Оказа се че в буксата има хлабави връзки оправих ги изчистих грешката но след 60 минутно каране се показа същата грешка.Замерих температурния сензор в датчика наред е в нормите. Проверих волтажите в сензора при изключено и включено състояние наред са. Проверих и връзките до ЕКУ излизат.Само волтажа които е при плавно подаване на газ неми излиза.Водя се по информация дадена в Autodata 3.38Моля за помощ какво да направя вече не знам.Fiat Punto 1.2 16v 2003g.
-
Re: Грешка P0105
martossss написа:martossss написа:Здравейте колеги имам фиат пунто 1.2 16 в. 2001 година. Преди месец ми светна чека и я закарах на диагностика оказа се че имам изгоряла 1 ламбда сонда и проблем с Мап сензора , смених ги и двете , но след има няма 3 седмици пак ми светна чека прочетох я и показа грешка P0105 тоест пак проблем с мап сензора.Оказа се че в буксата има хлабави връзки оправих ги изчистих грешката но след 60 минутно каране се показа същата грешка.Замерих температурния сензор в датчика наред е в нормите. Проверих волтажите в сензора при изключено и включено състояние наред са. Проверих и връзките до ЕКУ излизат.Само волтажа които е при плавно подаване на газ неми излиза.Водя се по информация дадена в Autodata 3.38Моля за помощ какво да направя вече не знам.Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос
Коментар
-
iliyan написа:Пиши как си го оправил,каква е била причината,че да се знае.То иначе е лесно:Оправих си колата темата е за заключване fiat_old1Fiat Punto 1.2 16v 2003g.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар