Здравейте, колеги! На кратко, купих си пунто 98 година (мк1) 1.2 16в. Работеше чудесно. Ходих на майстори и ми прецакаха двигателя. От тогва търся двигател. Единствените, които намирам са от по-новия модел след 2000 година. Питането ми е, какви са разликите? Мога ли да сложа по-новия мотор на старото купе без да заменям нищо? Кода на моя двигател е 176В9000. Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разлика между 1.2 16в на пунто преди и след 2000 година.
Collapse
X
-
Re: Разлика между 1.2 16в на пунто преди и след 2000 година.
dodge1969 написа:Здравейте, колеги! На кратко, купих си пунто 98 година (мк1) 1.2 16в. Работеше чудесно. Ходих на майстори и ми прецакаха двигателя. От тогва търся двигател. Единствените, които намирам са от по-новия модел след 2000 година. Питането ми е, какви са разликите? Мога ли да сложа по-новия мотор на старото купе без да заменям нищо? Кода на моя двигател е 176В9000. Благодаря!>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
-
мерси за отговора колега. Не ме интересува дали е спънато или не, важно е да работи. Искам да съм сигурен че всичко ще е ок. Не ми се занимава с преправяния и диагностики (няма майстори там където живея).Fiat Tipo 1.6 SX '92 159.A3 - X
Lancia Y 1.2 '00 850.А3 000 - X
Fiat Bravo 1.6 16V SX `96 182.A4000
Piaggio Vespa PK50XL
Иж Планета 2 '67, Иж Юпитер 3К '73
Коментар
-
dodge1969 написа:мерси за отговора колега. Не ме интересува дали е спънато или не, важно е да работи. Искам да съм сигурен че всичко ще е ок. Не ми се занимава с преправяния и диагностики (няма майстори там където живея).>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Hypnotical написа:При 8в мотора е различно захващането на тампона на главата към купето. Трябва да провериш в EPER-а трите тампона как се захващат към купето.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Да, разбрах какво иска да направи, но имах предвид, че при 8v има разлика и вероятно ще има и при 16v. И като гледам сега EPER-а ми се струва че няма да е толкова лесно. Но нека да каже някой който е виждал на живо двата мотора===/////===
Fiat Bravo 198 T-Jet 120 - Bellissima
Фиат Пунто 188 Литър и двеста, 60 градуса - Точката
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар