Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разлика между 1.2 16в на пунто преди и след 2000 година.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разлика между 1.2 16в на пунто преди и след 2000 година.

Здравейте, колеги! На кратко, купих си пунто 98 година (мк1) 1.2 16в. Работеше чудесно. Ходих на майстори и ми прецакаха двигателя. От тогва търся двигател. Единствените, които намирам са от по-новия модел след 2000 година. Питането ми е, какви са разликите? Мога ли да сложа по-новия мотор на старото купе без да заменям нищо? Кода на моя двигател е 176В9000. Благодаря!
    Fiat Tipo 1.6 SX '92 159.A3 - X
    Lancia Y 1.2 '00 850.А3 000 - X
    Fiat Bravo 1.6 16V SX `96 182.A4000
    Piaggio Vespa PK50XL
    Иж Планета 2 '67, Иж Юпитер 3К '73

Re: Разлика между 1.2 16в на пунто преди и след 2000 година.

dodge1969 написа:
    Здравейте, колеги! На кратко, купих си пунто 98 година (мк1) 1.2 16в. Работеше чудесно. Ходих на майстори и ми прецакаха двигателя. От тогва търся двигател. Единствените, които намирам са от по-новия модел след 2000 година. Питането ми е, какви са разликите? Мога ли да сложа по-новия мотор на старото купе без да заменям нищо? Кода на моя двигател е 176В9000. Благодаря!
    бе той за пасване ше пасне , ама е леко скупен за разлика от мк1 ... иначе мисля ,че са еднакви , има разлика в изпускателната генерация май само ...
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

мерси за отговора колега. Не ме интересува дали е спънато или не, важно е да работи. Искам да съм сигурен че всичко ще е ок. Не ми се занимава с преправяния и диагностики (няма майстори там където живея).
      Fiat Tipo 1.6 SX '92 159.A3 - X
      Lancia Y 1.2 '00 850.А3 000 - X
      Fiat Bravo 1.6 16V SX `96 182.A4000
      Piaggio Vespa PK50XL
      Иж Планета 2 '67, Иж Юпитер 3К '73

Коментар

dodge1969 написа:
        мерси за отговора колега. Не ме интересува дали е спънато или не, важно е да работи. Искам да съм сигурен че всичко ще е ок. Не ми се занимава с преправяния и диагностики (няма майстори там където живея).
        Ами блока е еднакъв , скоростната кутия е друга , но пасва ... Вероятно има и някви други разлики за да е 80 коня , а не 85 ...
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

При 8в мотора е различно захващането на тампона на главата към купето. Трябва да провериш в EPER-а трите тампона как се захващат към купето.
          ===/////===
          Fiat Bravo 198 T-Jet 120 - Bellissima
          Фиат Пунто 188 Литър и двеста, 60 градуса - Точката

Коментар

Hypnotical написа:
            При 8в мотора е различно захващането на тампона на главата към купето. Трябва да провериш в EPER-а трите тампона как се захващат към купето.
            той е бил с 16в на мк1 иска 16 в от мк2 ...

Коментар

Да, разбрах какво иска да направи, но имах предвид, че при 8v има разлика и вероятно ще има и при 16v. И като гледам сега EPER-а ми се струва че няма да е толкова лесно. Но нека да каже някой който е виждал на живо двата мотора
              ===/////===
              Fiat Bravo 198 T-Jet 120 - Bellissima
              Фиат Пунто 188 Литър и двеста, 60 градуса - Точката

Коментар

Working...
              X