Здравейте колеги,Имам нужда от Вашите мнения каква гарнитура на главата да купя.Темпрата ми издуха гарнитурата на главата (за втори път за последните 4 години) и сега е при майстор. Понеже имам приятел, който ми продава частите с прилична отстъпка няма да разчитам на това, какво ще достави майстора, а ще ги купя сам. От разходките из Интернет видях цени от 17.80 до 65.00 лв. Двигателят е 1.4 i.e. моноинжекция 69 коня, а колата е 1993 г. Ще трябват и гарнитури на всмукателни и изпускателни колектори, както и гарнитура на картера.При предишния ремонт не знам какво са ми сложили, но нещо не ми пасна колата след него. Вървеше по-спънато и работеше малко като трактор, регулирах клапани, но не се подобри и ето, че сега, без да я прегрявам, почна да дуе маркучите, а от разширителния съд силно мирише на бензин и изгорели газове. Първо реших, че е от изпарителя и спрях притока на газ от бутилката, но пак си беше същото. Закарах я с надут вече маркуч при майстора и той каза, че е гарнитурата, а ако като свалят главата и няма видими следи от прегаряне ще я надуят да се види дали главата е здрава. Надявам се да е здрава, защото тогава ремонта става безсмислен. Едва ли някой ще я купи, а от моргата дават 270 лв.Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква гранитура на главата да си купя?
Collapse
X
-
ivel написа:вземи си елринг или пайен.проверете блока да не е крив също.при мен имаше подобен проблем,само,че се оказа,че блока и главата са си прави,главата здрава,обаче старата гарнитура е боклук.марката иначе беше кортеко и издържа 1 година.просто в случая е отдала много и болтовете охлабватEX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Не знам какво ги хвалите тея Елринг, бях сменил моята с такава преди 4-5г, но преди година като прескочи зъб и удари клапани се наложи пак да я сменя, елринга беше ръждясал и почти нищо не беше останало от него.От АутоПлюс я бях взел, с холограмни стикери и т.н. към 60лв беше.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
колега,хайде да не спорим ,че виктор ренца,особено е голямо менте(отдава),аз пък не знам как така я харесваш.не знам и какво и има на пйена(не съм имал оплакване).що се отнася до кривия блок си прав ,но само принципно.пример;крив блок на фолксваген транспортер т5 2007 г помпа-дюза говори ли ти нещо ,а и им е слабо място.а все пак,че се изказваш неподготвен ,ще се радвам Жоро специалиста да ти пише как на неговата темпра и беше крив и блока 3 десети.просто винаги има изключение,а има и правила,а едно от тях е задължителната проверка на блока.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар