Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане относно работата за свещите (Пунто Мк1 1,6)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане относно работата за свещите (Пунто Мк1 1,6)

Здравейте!Преди няколко дена, колата ми започна да работи неравномерно. Като на 3 или дори на 2 цилиндъра. Загуби мощност, двигателя се тресеше и като че ли имаше изгаряне на газове в предното или в резонаторното гърне. За последното не съм сигурен, така ми се стори. Искам да уточня, че свещите са сменяни когато придобих колата. По груби сметки са на около 12 - 13 х. км. Няколко месеца след това (вече не помня причината, от ЕГН ще да е) едната свещ беше сменена.Днес смених свещите и сега двигателя работи както преди. Направи ми впечатление, че едната беше бяла, а друтите черни. Освен това, на една от свещите керамиката, беше пожълтяла.Някакви предположения, за това, коя свещ ми е правила проблемите?П.С. Гледайки отпред, пред колата, най-дясната свещ, беше най близо до ангренажния ремък. Извенете ме за качеството, снимам с телефон.
    Прикачени файлове

Идеални са свещите, малко в много им е маслото. "Бялата /2/ може да се окаже проблемната.
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

А това за маслото, от къде/какво може да е? Като цяло не доливам масло.

Коментар

Свещите далеч не са идеални. Автомобила работи повечето време с богата смес или пък се кара на много къси разстояния и работи все студен. Побелята свещ означава, бедна смес по някаква причина или проникване на охладител в цилиндъра, затова е добре да се види дали антифриза намалява!И защо свещите са различни?
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

http://www.autoreview.bg/advice/tech...elnite-sveshti
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

В първия пост съм писал, че едната свещ бе заменена, но не помня причината.А иначе да, колата се кара на къси, даже много къси разстояния. Антифриза не намалява. Сместа на диагностика ли се проверява?

Коментар

Working...
            X