Здравейте!Преди няколко дена, колата ми започна да работи неравномерно. Като на 3 или дори на 2 цилиндъра. Загуби мощност, двигателя се тресеше и като че ли имаше изгаряне на газове в предното или в резонаторното гърне. За последното не съм сигурен, така ми се стори. Искам да уточня, че свещите са сменяни когато придобих колата. По груби сметки са на около 12 - 13 х. км. Няколко месеца след това (вече не помня причината, от ЕГН ще да е) едната свещ беше сменена.Днес смених свещите и сега двигателя работи както преди. Направи ми впечатление, че едната беше бяла, а друтите черни. Освен това, на една от свещите керамиката, беше пожълтяла.Някакви предположения, за това, коя свещ ми е правила проблемите?П.С. Гледайки отпред, пред колата, най-дясната свещ, беше най близо до ангренажния ремък. Извенете ме за качеството, снимам с телефон.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане относно работата за свещите (Пунто Мк1 1,6)
Collapse
X
-
Свещите далеч не са идеални. Автомобила работи повечето време с богата смес или пък се кара на много къси разстояния и работи все студен. Побелята свещ означава, бедна смес по някаква причина или проникване на охладител в цилиндъра, затова е добре да се види дали антифриза намалява!И защо свещите са различни?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар