Здравейте колеги нов съм във форума и реших да се обърна към вас за моя проблем.Изчетох доста теми но не съм сигурен от какво може да е,а именноКолата е Пунто Гт 96г 1.4т от известно време насам започнах да забелязвам че колата пуши чак като загрее.Когато е студена и я запаля мирише на бензин но не пуши.Маслото намалява и отзад когато карам леко и сменям скоростите пропушва синьо,когато дам газ обаче отзад много пуши.Реших да погледна турбината за луфтове и свалих маркуча който е от нея към дебитомера.Оказа се сцепен на меката част,забелязах че вътре има маслени пари.реших да изолирам картерната вентилация,хванах перката на турбото(заводско е)няма големи луфтове,нормални са.След смяна на маркуча и изолиране на картерната вентилация...пак пуши.Консултирах се с сервиз и майсторите казват че може да е изтървал масления сигмент на турбото и оттам да вкарва маслото в генерацията,други казват че сегментите са заминали(аз съм виждал кола с износени сегменти как пуши)съмняваме да е от това,3ти казват да сменя маслото понеже може да е старо и да не е за тази кола.маслото е yacco 300vx 15w50, и затова да го гори.Мисълта ми е може ли да е от самото масло?Антифриза си е на нормалните нива не го пипа,загрява си в границите иначе колата е стрела нямам проблеми с вървежа ,надува си съвсем нормално.Незнам има ли значение но когато купувах колата човека ми каза че тези свещи не са за тази кола.Понеделник влиза в сервиза да видим компресията как е .Все пак съвети няма да са зле.Благодаря ви предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто Гт пуши съвети
Collapse
X
-
fiatara написа:Смени си свещите и гумичките на клапаните.Когато правото се превърне в безправие...съпротивата е задължителна!!!
Коментар
-
Да правилно ти е твърдението. Причината най-вероятно са сегменти. Ти кога го купи това пунто, че аз гледах едно преди време в София дето така пушеше и причината според собственика беше сегемент на 1ви цилиндър.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Не колега не е софийското пунто.Принципно когато са заминали сегментите не пуши ли много ама много и постоянно,а при мен като е студена не пуши..като загрее си пуши и като давам газ е много.Доста хора ми казват че може да е от самото масло..да го сменям..ама като се замисля 15в50 го гори па ако сложа 5в40 незнам..може ли да е от маслото да го ева...Когато правото се превърне в безправие...съпротивата е задължителна!!!
Коментар
-
Колега, а обмисляш ли, че може турбото да е тръгнало или бутала? Все пак това са коли, които се карат яко. Моята също пуши, даже постоянно :D . При мен обаче е почти сигурно, че турбината е тръгнала. Моята я карам с масло 10W-40 и не го хапва май много.Alfa Romeo 147 1.9 16v JTD 190hp
Fiat Stilo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
fac3`t0`fac3 написа:Не колега не е софийското пунто.Принципно когато са заминали сегментите не пуши ли много ама много и постоянно,а при мен като е студена не пуши..като загрее си пуши и като давам газ е много.Доста хора ми казват че може да е от самото масло..да го сменям..ама като се замисля 15в50 го гори па ако сложа 5в40 незнам..може ли да е от маслото да го ева...punto HGT
Коментар
-
Вчера като ходих в сервиза.значи паля колата не е загряла..изфорсирвам докам 3000/3500об след като пусна газта тогава пуши и то не е права струя пушек ами се едно от цигара такъв страничен дим който не се пръска ами се носи,бял на цвят с мирис на маслоДнес решихме в събота да отворим и да сменим флошките както и маслото.Ще сложа 10в40 Мотул както го дават в аутодата,и ще видим какво ще излезе..дано се оправиhtp_vesko написа:Колега, а обмисляш ли, че може турбото да е тръгнало или бутала? Все пак това са коли, които се карат яко. Моята също пуши, даже постоянно :D . При мен обаче е почти сигурно, че турбината е тръгнала. Моята я карам с масло 10W-40 и не го хапва май много.Когато правото се превърне в безправие...съпротивата е задължителна!!!
Коментар
-
Щом пуши при пускане на газта т.е. при успокояване на мотора, то значи почти е сигурно че е от сегменти! Тогава се получава голям вакум и изчиства маслото по цилиндъра. Съвета ми е изобщо да не даваш пари за хубаво масло, ами направо се ориентирай да правиш мотора! Ако нямаш пари или не ти се занимава в момента слагай някво гъсто и я карай така докато не решиш какво да правиш.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар