Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат мареа 1.6 газ(много бавно ускорение макс 5500об/мин)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

фиат мареа 1.6 газ(много бавно ускорение макс 5500об/мин)

здравейте.преди повече от половин година си купих мареа 1.6 на газ.като я закупих я паркирах на паркинга и я зарязах така до момента.платих и там всичко и я подкарах но колата не иска да мръдне.мито на газ нито на бензин.ускорява плавно и еднакво бавно както на газ така и на бензин.ходих да ми махнат катализатора но момчето ми каза че кожуха седи но е празен и е прогорял навътре по генерацията.възможно ли е да е задръстило кюнците.дайте идея от къде да почна.да вметна и че лампата на маслото свети на празен ход.
    fiat bravo 1.6 16v gt
    fiat marea 1.9 8v jtd
    fiat punto 1.7 td
    fiat marea 1.6 16v

преди малко ходих да срежат катализатора.като го резна се качих и запалих да видя дали ще се изфорсира на място без кюнци но уви пак до 5200.какво да правя.май забравих да кажа че колата загрява.
    fiat bravo 1.6 16v gt
    fiat marea 1.9 8v jtd
    fiat punto 1.7 td
    fiat marea 1.6 16v

Коментар

Това че в ниските свети лампата за маслото е от маслото, смени го. Това че не се форсира, виж нещо да не пречи на входящият въздух към колектора. Провери целия въздуховод за запушвания и сцепени маркучи, няма да е лошо да видиш въздушният филтър. Това като за начало, по лесно и просто. Ако не е там проблема, тогава по сериозните ремонти.
      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

маслото свети от това че има бензин в него(разбрах го преди малко).че има сцепени маркучи има но и след промяната нищо не се случва.колата загрява и не върви.давам и по бедна по богата и общо взето всякаква горивна смес но не върви харчи и загрява.да се чуди човек.
        fiat bravo 1.6 16v gt
        fiat marea 1.9 8v jtd
        fiat punto 1.7 td
        fiat marea 1.6 16v

Коментар

днес реших да отворя таблото защото ми стана доста интересно поради каква причина не светва нито ключа на имобилаизера нито чека преди палене.отварям и гледам че не само крушките а и самите фасунки ги няма явно премахнати преди продажба.като поставих всичко така както трябва при палене нито лампата на имобилаизера угасва а тази на червена дюзичка угасва за секунда и пак светва.от какво е това и как да го оправя.ПОМОГНЕТЕ ЧЕ ТАЗИ КОЛА ЗАПОЧВА ДА МИ ПИСВА.
          fiat bravo 1.6 16v gt
          fiat marea 1.9 8v jtd
          fiat punto 1.7 td
          fiat marea 1.6 16v

Коментар

Братле от масло в бензина тая лямпа няма да светне. Но пък мога да се обзаложа че е има главобол, пробем със горивната смес и съм почти сигурен че никога не са и сменяни горивниТЕ филтри
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Отиди колега на една хубава диагностика... Да проверят дали е правилно зацепен ангренажа...Успех
              BMW 318is COUPE 140hp
              FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

valeri_86_ написа:
                Отиди колега на една хубава диагностика... Да проверят дали е правилно зацепен ангренажа...Успех
                другата събота съм на диагностикла.а сега извадих чипа от ключа и колата с светещ ключ на таблото запали без проблем.ангренажа е проверен 2-пъти със пети.
                fiat bravo 1.6 16v gt
                fiat marea 1.9 8v jtd
                fiat punto 1.7 td
                fiat marea 1.6 16v

Коментар

Working...
                X