Здравейте съмишленици.Скоро не съм писал,но имах проблем с регистрацията в сайта.Нуждая се от помощ.От известно време моето Диабло 2002 1.6 16V 103 Панорама .Периодично работи на три цилиндъра като от време на време. се оправя и се изтрелва.Проверихме грешките и смених свещи и бобина на първи цилиндър според прочита за момент пак се влоши_(спря да се оправя). .Фиатката е с газ BRC и наблюдавам че периодично се движа в индикация на междинен режим между газ и бензин.С ремонтирано ЕКУ няколко пъти и се чудя кво ли и стана на тази кола пак.И най странното-като запаля има един пкратък миг вефа работи тихо и в последствие се усилва? Май започвам да полудявам и се чудя дали някой улавя сходна симптоматичност при някой от сходните модели ?Ако ли не препоръчайте някой всемогъщ Фиат-доктор да го лекуваме пак?Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с неясен произход и решение с Добло 2002 1.6 16V 103
Collapse
X
-
Какви грешки записва ЕКУ-то,защо сменяхте свещи и бобина,имаше мисфайъри,или ел. грешка за бобина ?????? Казуса е интересен,хубаво е да опишеш малко повече нещата,както и предните ремонти.Мога да помогна,но евентуално чак след празниците.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Ще се опитам да дам точно описание на цялата история на римонтите.1,Прибрахме се миналия януари от Дупница и пъравата реакция на проблемите я описах тук http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Вторият сервиз на ЕКУ беше при една реакция доста странна-при едно запалване с топъл двигател колата удари 7000 оборота изгори бушон и угасна.Дроселен проблем отново3,Последната преработка беше номври миналата година и отново колата влезе в авариен режим,като поддържащаше грешка,прочетена като високо налягане дадена при изкачване на последния тунел от Пазарджик и след това я изчистихме.Това за миналия сезон като до последно я карам с индикирана грешка(истината е че колата ми е необходима)4,Последната по-сериозна повреда се появи при свършване на газта и минаване на бензин автоматично и след това се пооправяше моментно и така 1000 и км.Не помня номера на грешки,но господин четящия ги отчете в посока -високо налягане и катализатор като грешката интензивно мигаше -нещо свързано с инжектора на първи цилиндър ,което наведе четящия да ни посъветва да сменим първо свещи и евентуално след това бубина,което и направихме -проблемът е концентриран в първи цилиндър надявам се -Коментарът на четящия беше още че МАР-ът бил малко висок ,но имало коли който си работели и така.Пак се сетих за любимата ми стара Шкода и за неината безгрижност и либсата на компютри и ми харчеш е 8л на сто газ в студенстките години и се раделихме с нея на 33 години.Надявам се да предавам достатъчно информативно проблемите си.Киро леката ръка
Коментар
-
С подкрепата на Вентура се справих с няколко бъга и най-накрая се стигна до дежурното-ЕКУ-то не включва от времена време първи цилиндър .Отново екуто е на сервиз-това еку съм го свалял повече пъти от каквото и да е в моята авто кариера..............От 1,5 година собственост 6 месеца ремонти - егати инвестицията ...........Имам 20 годишен опел на който се обслужва само стъпков мотор периодично и до там-VIVAКиро леката ръка
Коментар
-
akisada_80 написа:С подкрепата на Вентура се справих с няколко бъга и най-накрая се стигна до дежурното-ЕКУ-то не включва от времена време първи цилиндър .Отново екуто е на сервиз-това еку съм го свалял повече пъти от каквото и да е в моята авто кариера..............От 1,5 година собственост 6 месеца ремонти - егати инвестицията ...........Имам 20 годишен опел на който се обслужва само стъпков мотор периодично и до там-VIVAFiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Мотора е същия като при Стило ли? Сменяш екуто и веднага го местиш ето тук>http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=109032"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар