Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.4 12 V НЕ ПАЛИ !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.4 12 V НЕ ПАЛИ !

Привет колеги! Проблемът ми е следният - преди 1 седмица смених главата на Бравото ( 1.4 12V - обичайният проблем за тях - разпределителният вал ) . И кара 1 ден и след това няма палене нито със бутане нито с теглене . Закарах го във 1 сервиз 2 дена седя и ми казаха че немогат да го оправят . Вчера го закарах във друг и преди малко отидох и човека ми каза че най - вероятно е датчика на коляновият вал и ще го види утре че имаше много други коли днеска . Някакви други предположения ??? 96 година накрая е колата
    Fiat Bravo 1.4 12V

Re: Браво 1.4 12 V НЕ ПАЛИ !

Minimalato написа:
    Привет колеги! Проблемът ми е следният - преди 1 седмица смених главата на Бравото ( 1.4 12V - обичайният проблем за тях - разпределителният вал ) . И кара 1 ден и след това няма палене нито със бутане нито с теглене . Закарах го във 1 сервиз 2 дена седя и ми казаха че немогат да го оправят . Вчера го закарах във друг и преди малко отидох и човека ми каза че най - вероятно е датчика на коляновият вал и ще го види утре че имаше много други коли днеска . Някакви други предположения ??? 96 година накрая е колата
    Е виж кво няма де ... или искра или гориво ... за да не пали ... Тряа се тръгне от някъде
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Има гориво и кабелите и свещите са нови и от първият сервиз казаха че и на бобината нищо и няма
      Fiat Bravo 1.4 12V

Коментар

И след като замериха не стига ток до свещите
        Fiat Bravo 1.4 12V

Коментар

Не си писал газ има ли, явно не. При мен беше така на бензин, ток има, гориво идваше от помпата - смених дюзата и се оправи - запекла. Тоя датчик преди да сдаде багажа се разбира, започва да не пали на топъл мотор, но пък може и дал фира от веднъж, виж да не е зацапан нещо като са пипали. ПП Мда и ся чак прочетох че нямаш ток на свещите ....
          Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
          Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Има газ колега и нито на бензин иска да пали нито на газ и всичко стана изведнъж след като сменихме главата 1 ден си палеше и работеше без проблеми и на другият ден сутринта си запали и наобяд от 20-ят път сигурно запали едва едва и от тогава като е изгасих и край няма палене . Ще видим утре като ида до сервиза да видим какво става
            Fiat Bravo 1.4 12V

Коментар

имаш една черна кутия с два болта до левия ботуш на амортисьора.развий болтовете и погледни отдолу имаш реле и предпазител за бобината

Коментар

Има и някакъв вариант да не са набили добре някой куплунг при сглобяването и той да се е извадил, например на датчика на коляновия вал, малко на скришно място се пада, под колектора.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

За съжаление и във вторият сервиз не е оправиха :D Днес е задърпахме колата до нас и един приятел имал познат който се занимавал само със електроники и утре ще дойде направо със компютър да го закача и да видим дали ще стане нещо. А относно за датчика на коляновият вал не се намира някъде от ляво ( като застанеш пред двигателя ) защото така ми казаха
                  Fiat Bravo 1.4 12V

Коментар

Датчика на коляновия вал е отзадна маховика. От него отива едно кабелче в букса и от тая букса нагоре към компютъра, т.е. търси го от компютъра надолу. А случайно да сте бутали нещо под шофьорската седалка? Да не сте натиснали бутона под нея?
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Тоя един ден колко я карахте? Как зацепихте ангренажа? Провери всички вакум маркучи, дето се откачат и закачат по дрогела и регулатора.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Значи който си разбира - РАЗБИРА ! Дойде днеска този човек и веднага забеляза че ключът свети на таблото и на контакт би трябвало да светне и да изгасне а моят постоянно свети и ми каза да пробвам със кафеникаво-червеният ключ (той се водел главен) и ако не запали с него (което стана) значи имобилайзерът е отишъл впоследствие и компютърът . И сега процедурата е или втора ръка компютър , имобилайзер и други ключове или преправяне на моя си компютър и премахване на имобилайзера . И се чудя кое да направя ама ми казаха че по добре моят компютър да си оправя защото тоя втората ръка не се знае колко ще изкара . Но въпроса във парите е двойно - да преправят моят искат 150 лева а втора ръка всичко е 70
                        Fiat Bravo 1.4 12V

Коментар

Колега не че нещо ама трябваше да започнеш че ти свети ключа на таблото, или поне да споменеш за това. Пробвахте ли първо да пръснете с контактен спрей под кората на волана там мисля имаше врътки към имобилайзера, преди да се хвърляш да сменяш ? Преди да сменяш там по главата имал ли си проблем с него , нз защо продължавам да си мисля че някой си е оставил ръцете като са ти пипали по мотора.
                          Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                          Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

кола

Нещо по токовете си объркал след смяната виж буксата на компютъра масата на двигателя ,,Да не си е въртял да палиш и на акумулатора е паднал тока тогава може да ти светне CODE - ключето
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ами колега честно да ти кажа тоя ключ ама изобщо не съм го забелязал Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 . Иначе не съм имал проблем преди смяната на главата
                              Fiat Bravo 1.4 12V

Коментар

Working...
                              X