Пак се започна с глупостите- хора ако не сте наясно с някой мотор защо подлъгвате и другите? Първо както е казано тоя мотор НЯМА дебитомер ,има МАП сензор. Второ почти съм сигурен че щом са сменили стъпковия мотор то двигателя е с металния всмукателен колектор- т.е няма АДАПТИВИ които да изтриете с Еку скан- разкача се акумулатора и това трие адаптивите. Трето тоя дросел няма никакви пластини държащи дросела отворен- дросела при отпуснат педал е ВИНАГИ затворен , а въздух влиза само през байпаса на стъпковото моторче за да поддържа празен ход. Аз бих започнал със следното- откачане на минусовата клема на акумулатора- след 15мин я закачаш и палиш, след като поработи малко на празен ход и си свали оборотите я покарай в различни режими на натоварване и виж как се държи- това всичкото обаче само на бензин, без никакво превключване на газ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Bravo 1.6 16v - търси се проблемът...
Collapse
X
-
Развитието по темата. Днес най-накрая ми остана време да пробвам номера с откачането на "-" на акумулатора.Направих го, изчаках 20 минути поне запалих загря... покарах из квартала и за мое учудване само 1 единствен път ми свали оборотите до 300-400 както преди ..... Не забелязах и проблемът на загряла кола..... преди като палех на загряла кола директно губеше обороти и гаснеше.. докато един път не реши че ще ги задържи .... днес и на напълно загряла кола го нямаше този проблем. НО остава проблемът за малко по ниските обороти (700-750) и прекъсването. Съвети приемам всякакви. Поздрави!
Коментар
-
Здравейте отново.След последният тест драйв описан в горния пост...проблемът отново е налице на следващото каране.Забрлязах,че един от датчиците не е същият като от старото браво.(и двете коли са 98г.)Имам чувството,че е преправян кабела с буксата за да пасне.Добавям снимки на старият и новият датчик за да придобиете представа. http://prikachi.com/images.php?image...3/8002583s.jpg Възможно ли е тук да е проблема ?
Коментар
-
EuforiaSC написа:Здравейте отново.След последният тест драйв описан в горния пост...проблемът отново е налице на следващото каране.Забрлязах,че един от датчиците не е същият като от старото браво.(и двете коли са 98г.)Имам чувството,че е преправян кабела с буксата за да пасне.Добавям снимки на старият и новият датчик за да придобиете представа. http://prikachi.com/images.php?image...3/8002583s.jpg Възможно ли е тук да е проблема ?Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос
Коментар
-
Това там трябва да е температурния датчик, но това което са сложили нямам идея нито от какво е,нито защо са го заболи там. Ако е възможно намери си парче от инсталация, сложи верният датчик за температура и възстанови нещата както трябва да са. С това "нещо" забодено на колектора не съм сигурен че мотора си знае реалната температура на постъпващия въздух.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
За сега не ми е останало време да отида да взема инсталация от старото браво, но имам други 2 въпроса.Това нещо тук е затапено, принципно къде трябва да отиде ? http://prikachi.com/images.php?images/781/8029781d.jpg Днес намерихме с един колега,че от тук смуче въздух : http://prikachi.com/images.php?images/776/8029776Z.jpg Тук нито е затапено нито има маркуче което да отива някъде...не може да е просто ей така. Възможно ли е двете неща да трябва да са свързани ?
Коментар
-
Така браво то ти трябва да е излязло с пластмасов колектор от завода, незнам ти ли или някой друг го е сменял. Гледам на колектора има МАФ Браво с метален колектор има МАП и отделен температурен датчик. Това на първата снимка е за маручето за регулатора на горивото обаче при теб той е в помпата затова е ненужен. Нещо странно е ставало с тази кола. Напълно е възможно да си с 49Ф и той да се адаптира, после само с МЕС. Ето една снимка и открий разликитеКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Kemaloff написа:EuforiaSC написа:Моля да ми бъде обяснено като на малоумник.... тази адаптация..... как да я "променя" ?п.с. извинявам се за невежеството си !Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар