Здравейте. Реших да си сменя свещите, защото на старите навъртях към 30-40 хиляди км. и колата почна да "киха" (кабелите са ОК). Свалих една от старите свещи DENSO K20TNR и я отнесох за всеки случай в магазина. Казах, че търся свещи за мареа 1.6, като също така им казах, че нося да видят и старата.Те ми дадоха един комплект от 4 Champion RC8VTYC4 и казаха, че са същите. Сега обаче, когато отворих кутийките, видях че въпросните са с три крачета (докато старите бяха с 2). Също така на кутията пише, че разстоянието от крачето до електрода е 1мм, а аз помня, че преди време, когато ходих на газ анализатор, ми споменаха разстояние от 0.6-0.8мм за газта. (не пазя кутията на старите, за да видя какво е било разстоянието при тях.Сега се чудя дали да ги върна и да търся други, или да поставя тези. Дадох 28лв за четирите и ако не ми вършат работа, не си заслужава да ги поставям и след 5 000км да купувам нови.Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнание за свещи, които ми продадоха Marea 1.6 на газ
Collapse
X
-
Ако можеш, върни ги и си вземи:NJK BKR5EZ с 1 електрод - ~8.50NJK BKR6EKC с 2 електрода - 10.50Тези свещи са за твоя мотор. Колегите май препоръчваха с 1 електрод за газ.Нямам никаква представа от разстоянията им, но лично аз други свещи не признавам."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Търси ги от друго място или поръчай по интернет.Ще ти набутат от фалшивите Бошове и ще стане дълга и широка...Днес ги поръчаш и утре са при теб."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
И това е решение Те може и Шампиона да са качествени, но аз не бих ги сложил, пък с 3 електрода хептен, при положение, че оригиналните са с 1 макс 2.Иначе NJK-то съм ги карал 70-80к повече от половината на газ и няма предаване. Също така още не съм чувал някой да се е оплакал от менте NJK."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
Отидох в магазина, казах че тези не ми вършат работа и че търся NGK-то от горния пост. Казаха ми че нямат такива, имат заместителите им на Champion, с два електрода - някакви по 12.90Отказах се от тях. В крайна сметка взех DENSO K16PR-U (4.50лв) с един електрод (въпреки, че ме предупредиха, че с един електрод, колата няма да върви добре). Утре ще видя как е и дали ще имам проблеми.
Коментар
-
За БОШ четох, доста негативни мнения (във VW форума), а и нямаха. АЗ от DENSO съм доволен. Сега намерих кутийките на старите, на които съм писал, че съм ги сменил юли месец 2011. ОТ тогава досега съм им навъртял не 40хил, както си мислех, а близо 60. Доволен съм и от цената, защото някак по 12.90 (това е цената с намаление от 15%) за свещи CHAMPION не ми се даваха.Благодаря на отзовалите се
Коментар
-
свещи
Дават че едните и другите стават за този модел кола друго е дали са истински .ЕднополюсниRC10YCC CHAMPION K16PR-U DENSO BKR5EZ NGK OE016 CHAMPION 46531918 FIAT Свещ запалителна - 2 електродаОЕМ: 46472021, 46463801, 5896824 75LMCR M. MARELLI 46463801-CHAMP FIAT 46472021-NGK FIAT BKR6EKC NGK K20TNR DENSO
Коментар
-
M5kov написа:Свещите са консуматив. През едни 50 000 трябва да се сменят, но обикновенно караме до последноpunto HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар