Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнание за свещи, които ми продадоха Marea 1.6 на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Може и 30 да са, не помня, ама няма как да ги сменя на 30 000
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
      Може и 30 да са, не помня, ама няма как да ги сменя на 30 000
      а по какво разбираш кога са за смяна? чакаш да спре някой цилиндър, или...?
      FIAT STILO 1.6 16V 3 врати

Коментар

Да, това е единия показател а другия е когато централния електрод се скрие в порцелана а на страничния чофката стане на половина и не може вече да се огъва за регулиране.
        LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
        ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Момци 30 000е добре ,това по скоро е психологическа граница.Те свещите могат да изкарат 130 000км.но можеш ли да си сигурен???

Коментар

А защо всички сменяват свещи без кабелите?
            Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

Кой така казва?
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Как така да не се сменят?! Аз скъсах две лули и сложих стари от ГОЛФ 2. Миналия месец в сервиз ми скъсали един и хоп сменили го с някакъв стар ама не знам от каква кола даже не съм го погледнал дали е с бошовска клема.
                LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

gaz написа:
                  Ми аз така правя
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

gaz написа:
                    А може би трябва кабели с бобина и евентуално глава? Кабелите са част ,която се сменя като колата започне да прекъсва от пробил кабел. То по твоята логика като сменяш маслото не е лошо и картера да смениш с нов ,ей така за всеки случай.
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
                      gaz написа:
                      А може би трябва кабели с бобина и евентуално глава? Кабелите са част ,която се сменя като колата започне да прекъсва от пробил кабел. То по твоята логика като сменяш маслото не е лошо и картера да смениш с нов ,ей така за всеки случай.
                      Явно не си запознат колега! От износени лули пробиват свещи, дори и нови. Много коФти гледа клиент, който е дал 100лв. за иридиум свещи и лед месец се връща с пробита свещ. И само за справка, свещи и кабели се подменят на определен пробег а не като пробият :D

Коментар

gaz написа:
                        pi4_s_bravo написа:
                        gaz написа:
                        Явно не си запознат колега! От износени лули пробиват свещи, дори и нови. Много коФти гледа клиент, който е дал 100лв. за иридиум свещи и лед месец се връща с пробита свещ. И само за справка, свещи и кабели се подменят на определен пробег а не като пробият :D
                        Я ми обясни колега как се износват лулите, че нещо немога да схвана
                        FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

marmil написа:
                          gaz написа:
                          pi4_s_bravo написа:
                          gaz написа:
                          Я ми обясни колега как се износват лулите, че нещо немога да схвана
                          Няма нужда колега, няма да ме разбереш. Това е учи в училище и нека има повече такива като теб, хляб да има :D

Коментар

От износени свещи да пробиват кабели съм съгласен, но обратното както ти твърдиш не можеш да ме убедиш. Наясно ли си кое как действа при свещите ,бобините и кабелите?
                            Фиат Крома 1.9 16v+
                            Фиат Браво 1.6 16v
                            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

gaz написа:
                              Няма нужда колега, няма да ме разбереш. Това е учи в училище и нека има повече такива като теб, хляб да има :D
                              Колега, колега така като гледам какво си написал, май хляб от мен няма да ядеш, че и от много други колеги. Най-много една студена вода да пиеш :D .
                              FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

На лулите им се "износва" пластмасата - старее, напуква се и започва да се рони с времето. От там може да започне да прескача искра към маса и двигателя да не работи добре. Да "думне" свещ от това, нещо не го вЕрвам Иначе, аз съм още със свещите и кабелите, с които взех колата. Минал съм към 80 хил. км. и още има хляб в тях
                                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Working...
                                X