Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Punto MK1 1.2 - спира да пали при влажно време

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Punto MK1 1.2 - спира да пали при влажно време

Здравейте колеги, Притежавам Fiat Punto Mk 1 1.2 16V и имам следния проблем, когато започне да вали или времето е с по висока влажност от обикновено колата магически спира да пали. Мислех, че проблема е от оттечка по ел.системата, но не смених акумулатора и проблема пак го има. Интересува ме някой имал ли е подобен проблем или дали знае от какво се получава. Благодаря Ви за вниманието.

Re: Fiat Punto MK1 1.2 - спира да пали при влажно време

Epostop написа:
    Здравейте колеги, Притежавам Fiat Punto Mk 1 1.2 16V и имам следния проблем, когато започне да вали или времето е с по висока влажност от обикновено колата магически спира да пали. Мислех, че проблема е от оттечка по ел.системата, но не смених акумулатора и проблема пак го има. Интересува ме някой имал ли е подобен проблем или дали знае от какво се получава. Благодаря Ви за вниманието.
    16то ве има датчик на хол горе на 2та разпределителни вала ... следи положението на клапаните , и отделно долу има индуктивен датчик да следи положението на коляновия вал ... На на слух едвали ще разбереш какво е . Трябва когато го прави това да я закачиш за диагностика ? Като отказва да запали свети ли ти дюзата на таблото. Тоест отчита ли го като грешка ?
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Дюзата на таблото светва при всяко палене, но след това изгасва веднага. При влажно време колата въобще няма индикация, че ще запали всичко свети, но не пали.

Коментар

Датчика на кол. вал виж. Когато не пали го избърши виж дали има два косъма растояние до шайбата, ако имаш възможност сложи някой стар за проба
        LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
        ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Epostop написа:
          Дюзата на таблото светва при всяко палене, но след това изгасва веднага. При влажно време колата въобще няма индикация, че ще запали всичко свети, но не пали.
          Тряше да започнеш в с влагата....
          >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Влагата може да влияе на напукани бобини, лоши кабели, лоша връзка в куплунзите в двигателния отсек...И всичко съчетано и със слаб акумулатор...

Коментар

Акумулатора е нов купен и декември месец, но проблема продължи.

Коментар

Working...
              X