ЗдравейтеЛампата на маслото е светнала, но колата не е при мен Нямало видими течове има и масло, но на празен ход лампата е свтнала. Колата след като е светнала лампата е минала 80км, утре я чакат още 300км докато си я взема. Имам нов датчик за масло, но ще съм благодарен ако има некви по специални неща. Също и ако може схема къде е този датчик има ли нелви по специфични неща при смяната При пидаване на газ изгасва лампата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
свети лампа за масло на празен ход
Collapse
X
-
Най-вероятно е от датчика, сменя се лесно и даже не трябва крик за тая работа- ляга се под колата и с ключ/лула се развива стария ,завива се новия и се щрака обратно буксата. Самият датчик е отпред на мотора близо до масления филтър .Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Колеги,Прибрах колата вчера.Днес с ключ лула не успях да го сваля, наложи се да взимам чашка, но да е по дълбока.Та датчика беше мн омазнен и течеше масло през него. Сложих нов датчик, но при първото палене лампата на маслото не беше активна.Напръсках буксата със спрей, че беше мн мазна и ще видим довечера как ще е дано да изсъхне и вс да е ок Др което пробвах е да карам без да е включен датчика и пак не светеше индикатор.Fiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
-
zlatarov написа:Няква идея как да премеря новия датчик ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
ПриветС колата всичко е наред Не се наложи замерване на датчика, защото при контакт лампата вече свети и при запалване изгасва.Както предполагах прекалил съм със спрея в буксата. Ясно след като се е изпатил всичко е ОК.Благодарско и честит празник!Fiat Marea 2.4 JTD+
Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
Renault 19/1.7mi/ - crash
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар