Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

свети лампа за масло на празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

свети лампа за масло на празен ход

ЗдравейтеЛампата на маслото е светнала, но колата не е при мен Нямало видими течове има и масло, но на празен ход лампата е свтнала. Колата след като е светнала лампата е минала 80км, утре я чакат още 300км докато си я взема. Имам нов датчик за масло, но ще съм благодарен ако има некви по специални неща. Също и ако може схема къде е този датчик има ли нелви по специфични неща при смяната При пидаване на газ изгасва лампата
    Fiat Marea 2.4 JTD+
    Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
    Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
    Renault 19/1.7mi/ - crash

Успя ли да се прибере колата?
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Най-вероятно е от датчика, сменя се лесно и даже не трябва крик за тая работа- ляга се под колата и с ключ/лула се развива стария ,завива се новия и се щрака обратно буксата. Самият датчик е отпред на мотора близо до масления филтър .
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Колеги,Прибрах колата вчера.Днес с ключ лула не успях да го сваля, наложи се да взимам чашка, но да е по дълбока.Та датчика беше мн омазнен и течеше масло през него. Сложих нов датчик, но при първото палене лампата на маслото не беше активна.Напръсках буксата със спрей, че беше мн мазна и ще видим довечера как ще е дано да изсъхне и вс да е ок Др което пробвах е да карам без да е включен датчика и пак не светеше индикатор.
        Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Няква идея как да премеря новия датчик ?
          Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

zlatarov написа:
            Няква идея как да премеря новия датчик ?
            Ми направи си една обувка с кабел и на кабела сложи една крушка от другия край на крушката сложи кабел и го вържи на плюса на акумулатора :D И сам ше разбереш кво ставата :D Ппри не запален мотор тряа да свети при запален да огасне . Може и мултицет да вържеш место крушка
            >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

ПриветС колата всичко е наред Не се наложи замерване на датчика, защото при контакт лампата вече свети и при запалване изгасва.Както предполагах прекалил съм със спрея в буксата. Ясно след като се е изпатил всичко е ОК.Благодарско и честит празник!
              Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Working...
              X