Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo 1.6 16v въпрос относно компресията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo 1.6 16v въпрос относно компресията

1ви-10бара, 2ри-7бара, 3ти-4бара, 4ти-3бара.Върти повечко докато запали, инак работата и вървенето на мотора са перфектни. На 9000км съм долял 400мл масло. С обикновенна газова е, няма пукане нито на газ, нито на бензин. Мисля си, че проблема е в сегментите, а колегата ми казва, че искала пасване на клапаните или подмяна с нови. Според мен не може да падне толкова много само от клапани, а и с тази газова ако са всмукателните не трябва ли да има детонации в колектора? Вашите мнения? Поздрави!
    Fiat Bravo 1.6 16v 103hp-Forever in my heart - Ex
    Fiat Marea 1.9TD 75hp-Family Combi Now

И на мене ми мирише на сегменти, но интересно, по принцип маслените се предават доста по бързо от компресионните, особенно на италианките, на които рядко сменяват маслото.Направи теста с наливане на масло през отвора на свеща, поне да си сигурен, че е от сегменти.
    punto HGT

Коментар

докато не се отвори само може да се гадае.ако има с какво да надуеш цилиндрите през отвора на свещите ще си покаже от къде издиша.възможно е клапаните от износване да са се вкопали и хидроповдигачите да ги държат натегнати,но това е само предположение

Коментар

Мисля за момента да карам така, дикато не започне да прекъсва поне :D След това ще го отворя мотора и предполагам, че ще го сменям целия. Имам в моргата под ръка същия, от основен ремонт е, колата сме я купили от познат, и се надявам да се случат нещата както трябва. Нещо не ми е оферта да налея 300-400лв в моя двигател.

Коментар

Аз бих пробвал с хубава добавка за разтваряне на утайките по мотора и отпускане на запекли сегменти- примерно MFlush на Xenum . Ако и след това с новото масло няма ефект си за отваряне на мотора.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Ако питаш мен, направо си е за препасванена клапани
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Fiat Bravo 1.6 16v въпрос относно компресията

Bravo_16v_103hp написа:
              1ви-10бара, 2ри-7бара, 3ти-4бара, 4ти-3бара.Според мен не може да падне толкова компресията много само от клапани, а и с тази газова ако са всмукателните не трябва ли да има детонации в колектора? Вашите мнения? Поздрави!
              Е, то точно май от клапани може да падне чак толкова много. Или другото е да имаш дупка на буталото.

1.9 JTD 110hp
              Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

Ако е била бедна сместа на газ е възможно да има дупка в буталото :D А клапаните със сигурност са загорели.
                Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

gaz написа:
                  Ако е била бедна сместа на газ е възможно да има дупка в буталото :D
                  Ако е така би трябвало картерната вентилация да е доста голяма и да духа или бъркам ? и то на 2-ри, 3-ти и 4-ти цилиндър, защото там компресията е прекалено малка, само 1-ви цилиндър е на гранична стойност.
                  gaz написа:
                  А клапаните със сигурност са загорели.
                  Направо да ги кара на жрица малко да олабат
                  punto HGT

Коментар

Перфектен мотор? След Асеновград до Мадан садЕ на втора ли драпаш? За мен е тотално издухан мотор-нови бутала и сегменти и пълен ремонт на главата и клапаните.
                    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

lubo_Y10 написа:
                      Перфектен мотор? След Асеновград до Мадан садЕ на втора ли драпаш? За мен е тотално издухан мотор-нови бутала и сегменти и пълен ремонт на главата и клапаните.
                      Жалко, че нямам възможност да те повозя, за да се увериш сам. От Соколовци към Рожен съм предимно на 3та и 4та. От щеката не духа. Единствения проблем е трудното палене. Като се оправи времето я вкарвам в бокса, и ще си покаже къде е проблема

Коментар

имаш ли затруднено палене,особено на студено,обърни внимание на свещите и бобината

Коментар

Bravo_16v_103hp написа:
                          lubo_Y10 написа:
                          Жалко, че нямам възможност да те повозя, за да се увериш сам. От Соколовци към Рожен съм предимно на 3та и 4та. От щеката не духа. Единствения проблем е трудното палене. Като се оправи времето я вкарвам в бокса, и ще си покаже къде е проблема
                          Да не и мерил компресия на студен мотор?

Коментар

И на студен да я е мерил не трябва да има такива разлики между цилиндрите- все пак и 4-та са еднакво студени били.
                            Фиат Крома 1.9 16v+
                            Фиат Браво 1.6 16v
                            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

На много коли съм мерил и на студен мотор е имало много случаи да показва такива стойности. След като поработи няколко минути и измеря отново нещата са в норма.

Коментар

Working...
                              X