Колеги какви са възмочните причини за това? За щастие не е на моя кола Да уточня, само че колата се кара рядко и то не повече от 3-4 км на ден. Работи студена и се кара на къси разстояния. За мен това е е причината. А проблема се усети като се разтракаха хидравлични повдигачи. При вдигането на капака на клапаните той беше бял от пресечено масло. Това също за мен е следствие от карането на късо разстояние студена. Споделете мнение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Маслото мирише на бензин
Collapse
X
-
Какво е било маслото и на колко километра е?Може и от семеринг да е, ма трябва да си намеря една кристална топка, че да кажа със сигурност"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
M5kov написа:Какво е било маслото и на колко километра е?Може и от семеринг да е, ма трябва да си намеря една кристална топка, че да кажа със сигурностLancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес
Коментар
-
Преди на Фиеста 1.1 моно от ’пикаеща’ дюза се давеше на студена и пълнеше цилиндрите с бензин. От там в картера. Имаше също така както описваш ’сополи’ под капака, но то беше по-скоро от късите пасове, отколкото от пресечено масло. Бензина не го пресича и за дни се изпарява. Опасното е, че разрежда маслото докато е там и вдига нивото. Това повишено налягане при мен изби от датчика на маслото, което май е най-малкото зло. Вероятно вентилацията е била задръстена от въпросните сополи. Тези проблеми с дюзата ми казаха, че са обичайни за модела. Самата дюза нова струваше повече от колата. Добавките помагаха донякъде, че без добавка в бензина след няколко дни въобще не искаше да запали.
Коментар
-
Сменете термостата. Пали се, оставя се да загрее поне 5 мин. и тогава тръгва. Поне веднъж седмично да се кара повечко 20-30км. Задължително подменете маслото и промивка на мотора. Свалете капака на клапаните и изчистете пяната, както и от отдушника. Ако замръзне може да роди :D Щом е на къси разстояния да ползва градски транспорт.Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос
Коментар
-
това са едни от хубавите мотори на вагините,изчислени са много добре от към разход и динамика и са здрави.недостатъците на модела са -термостата(инженерна грешка в конструкцията) и скоростна кутия-хубаво е да я караш със 200-300 гр.повече масло.относно твоя проблем-както са те посъветвали смени маслото и тогава коментирай.освен това сигурен ли си ,че мирише на бензин маслото,защото трудно би се получило,още повече че мотора си работи нормално.
Коментар
-
Re: Маслото мирише на бензин
Deqn написа:Колеги какви са възмочните причини за това? За щастие не е на моя кола Да уточня, само че колата се кара рядко и то не повече от 3-4 км на ден. Работи студена и се кара на къси разстояния. За мен това е е причината. А проблема се усети като се разтракаха хидравлични повдигачи. При вдигането на капака на клапаните той беше бял от пресечено масло. Това също за мен е следствие от карането на късо разстояние студена. Споделете мнение.Bravo 1.6 16v 103hp
Коментар
-
Re: Маслото мирише на бензин
davidov написа:Deqn написа:Колеги какви са възмочните причини за това? За щастие не е на моя кола Да уточня, само че колата се кара рядко и то не повече от 3-4 км на ден. Работи студена и се кара на къси разстояния. За мен това е е причината. А проблема се усети като се разтракаха хидравлични повдигачи. При вдигането на капака на клапаните той беше бял от пресечено масло. Това също за мен е следствие от карането на късо разстояние студена. Споделете мнение.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар