Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демонтаж на хидравлика на Марея

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Демонтаж на хидравлика на Марея

Колата е 1,8 бензин,хидравликата вие силно,след смяна на маслота по намаля,но още вие,та въпроса ми е какъв е реда на демонтаж на самата помпа,доста търсих тема,но не намерих,ако съм я пропуснал моля за извинение.Поздрави на всички и безаварийно каране

хидравлика

Няма ли кой да помогне с демонтажа?

Коментар

Re: хидравлика

richov написа:
      Няма ли кой да помогне с демонтажа?
      Какво му е сложното? Отвиваш болтовете и я сваляш. Лесно е.
      Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

Re: Демонтаж на хидравлика на Марея

richov написа:
        Колата е 1,8 бензин,хидравликата вие силно,след смяна на маслота по намаля,но още вие,та въпроса ми е какъв е реда на демонтаж на самата помпа,доста търсих тема,но не намерих,ако съм я пропуснал моля за извинение.Поздрави на всички и безаварийно каране
        Какво искаш да сваляш точно: - Рейка - моста долу, сваляш тръбите/ внимаваш да не прецакаш ябълките/ и смъкваш рейката- Хидравлична помпа - махаш ремъка и смъкваш гума и подкалник, дигаш на подемник и сваляш помпата - ако решиш да я подменяш търсиш задължително чугунена. - Казанче и маркучи - няма да обяснявам - само скоби и болтове. Сега си погледни новото масло дали още е червено или вече катранено - ако съм прав се източва системата отдолу през рейката, налива се маслото, караш малко 5 -10км, точиш и наливаш вече ново масло. Системата събира 950-970мл. масло - по спомен.Виенето може да е от мръсна система и запушване или от лагера на помпата, ако си с чугунена помпа разглобява се и се подменят лагер и семеринг - обща цена на двете беше 3-4лв. Помпите са заменяеми на алфа 155, 156, ланча делта, дедра , фиат браво, брава, марея, и пунто 1,6. ОК , аре бягай да се мажеш
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да ползвам темата да попитам.На Дедрата хидравликата не ме кефи нещо,много тегаво се върти в сравнение с други автомобили.Маслото ли да сменя или?Как се сменя самото масло?Някаква профилактика?

Коментар

willow75bg написа:
            Да ползвам темата да попитам.На Дедрата хидравликата не ме кефи нещо,много тегаво се върти в сравнение с други автомобили.Маслото ли да сменя или?Как се сменя самото масло?
            Първо провери номера на рейката, дали е за дедрата да не се окаже от типо Маслото се точи отдолу през маркуча или отгоре със спринцовка или далго маркуче и с уста - гадно и не го прави, вкуса на маслото е отвратителен
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

хидравлика

Това ме интересуваше,дали отгоре се вади или към подкалника,маслото го сменях,но пак е почерняло,разликата след смяната беше много малка,ще видя лагера като я смъкна и ще пиша.Благодаря за помоща.

Коментар

Working...
              X