Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

странен проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

странен проблем

Здравейте на всички съфорумци.Имам фиат кубо 1.4 8v natural power.От известно време имам следният проблем.При студен двигател ми светва лампата на маслото при подаване на газ изгасва.След като загрее до 90 градуса проблемът изчезва.Също тъка когато маслото е на максимума също го няма този проблем.Идеи за решаване на проблема

На първо време маслото на горната черта.
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Re: странен проблем

plamen035 написа:
      Здравейте на всички съфорумци.Имам фиат кубо 1.4 8v natural power.От известно време имам следният проблем.При студен двигател ми светва лампата на маслото при подаване на газ изгасва.След като загрее до 90 градуса проблемът изчезва.Също тъка когато маслото е на максимума също го няма този проблем.Идеи за решаване на проблема
      Сега трябва да разбереш защо при подаване на газ колата качва налягането на газта а при затворен дросел е недостатъчно. За мен е възможно двигателя да е за промивка.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

То тогава и при загрял мотор също трябва да няма налягане на празен ход.А при загрял мотор този проблем липсва.

Коментар

plamen035 написа:
          То тогава и при загрял мотор също трябва да няма налягане на празен ход.А при загрял мотор този проблем липсва.
          При загрял асфалта в картера се разтапя и вдига самолета :Д аа маслото. Не важи за BMW, там лампата на маслото и свети още от завода. Ако маслото не е сменявано всяка година или на 7000-8000км. мотора е за промивка.Ако си с М10Д също се наблюдава тази аномалия.
          Brava 1.6 EL 16V 103 hps '96 ГИ Фобос

Коментар

маслото в мотора е станало на грес и са запушени маслените магистрали,като се стопли маслото тогава вече всичко си идва на мястото.смени си маслото с друго

Коментар

Благодаря на всички ще пробваме с промивка.

Коментар

Проблемът е разрешен.След смяна на масленият филтър с man.Благодаря на всички за съветите.

Коментар

Working...
                X