Здравейте. Наблюдавам 2 явления в колата си, които не знам дали са нормални, тъй като я имам от няколко седмици. Прави ми впечатление, че в ниските обороти, особено в градски условия, колата е много пъргава, динамична и еластична. Във високите обаче /над 2500-3000/, ми се струва че само бучи и изобщо не върви.Например дали ще съм на 3000 оборота, или на 5000, разлика в ускорението не усещам. Дали ще съм на 2500, или 4000 - също. Върви доста приятно до към 2500. Нагоре пак ускорява, но някак си като "задушена" и повече бучи, отколкото реално върви. А знам, че бензиновите атмосферки се развъртат точно във високите.Другият проблем, е че като карам в града, примерно на втора, трета или четвърта и пусна цялата газ, щом падне до 1200 оборота започва да прекъсва леко и малко да "блъска" напред. Щом изключа от скорост, или съм над 1100-1200 оборота, проблемът го няма. На шеста скорост по магистралните баири умалява. Влизам преди баира с около 120 км/ч, което са ми 3000 оборота някъде и излизам горе с 90-100. Ако върна пета се опитва да държи скоростта и да не пада под 120, но пак личи че се мъчи. Ако пък върна четвърта, имам чувство, че ще избият буталата и пак само бучи. Определено на шеста няма сила и го няма това отпушване и развъртане във високите обороти. За сметка на това пък в ниските е повече от добре.От какво може да върви добре до към 3000 оборота, а във високите да тъпче? Да не би да е защото моторът е само 1.2 и все пак е само 80 коня?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няма сила във високите обороти - Пунто 1.2 16в 80 коня
Collapse
X
-
Хм, същите симптоми като при мен.... докато накрая едвам успяваше да ускорява и на равно.След посещение на 2 сервиза, мерене на компресия, презацепване, махане на гърнета и т.н. .... се оказа недостиг на бензин.Помпата работи, но като се понатисне колата и не и стигаше дебита.Сега смених помпата и не иска пък да запали - току що писах в моята тема, че имам съмнения за задръстен бензинов филтър, но чакам отговориFiat Punto 75 SX - 1995, 4 врати
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар