Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темпра дави се на бензин и високи обороти.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Темпра дави се на бензин и високи обороти.

Колеги тая темпра 2 пъти я закачвам на комп , единия нищо не стана а при другия майстор няма грешки според него , на бензин просто се дави яко , дигна 3000-4000оборота пусна газта и има гърмежи в гърнетата , на място държи някой път 1000 някой път 2000.. колкото иска толкова си държи .Свещите са на 15 000км кабелите са здрави ,на газ работи добре не прекъсва държи си 900 въпреки че малко ми харчи доста но заради изпарителя скоро ще се сменя . Дюзата я смених с такава от работеща кола до последно старата правеше същото ,сложих новата и отначало беше ок но на другия ден пак давене и т.нт . някой да ми каже какво да проверявам , въздушния е нов ,стъпковия и него смених , със и без ламбда няма промяна , ТПС работи , един син датчик има на всмукателния колектор точно до хидравличната помпа не знам за какво е , може би температура . при махането му колата променя доста работата си към лошо.. друго какво да проверя ? може ли да е от мембранта за налягане която е здрава но да не съм я пренатегнал ?
    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Само предположение-виж дали не смесва двете горива.

Коментар

willow75bg написа:
      Само предположение-виж дали не смесва двете горива.
      Не.. дюзата и помпата съм ги спрял ,и само да кажа че и да откачам акумулатора за да чисти грешки нищо не става ..
      FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Изхвърли въздушния филтър и пробвай с него. Пробвай и с откачен датчик за температурата
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
          Изхвърли въздушния филтър и пробвай с него. Пробвай и с откачен датчик за температурата
          и без филтър и без кутията направо съм пробвал няма промяна ,кой е датчика за температурата ? синия за който говора ли (ако е той пробвал съм без него ,на таблото светва дюзата и колата работи още по зле като на 3 цилиндра)
          FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

.

Да точно тои е синия под инжекцията.Колко ти харчи на газ,този двигател е малко лаком
            Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
            EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
            EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Re: .

viktorsterev написа:
              Да точно тои е синия под инжекцията.Колко ти харчи на газ,този двигател е малко лаком
              Изпарителя ми си е за смяна иначе лятото 10.5/11 в момента 14/15 като съм спрял доста от въздуха за да работи ,иначе не може да държи обороти защото месинговия винт не ми работи грам..
              FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

.

Докато карах Типото бях стигнал до следната закономерност,започне ли да умира изпарителя то колата вървеше доволно,а харчеше малко повече.Нормалния разход беше: в града 13-15,на дълго 7.5-8.Огледаи бензиновите компоненти помпа,дюза и т.н.
                Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

viktorsterev написа:
                  Докато карах Типото бях стигнал до следната закономерност,започне ли да умира изпарителя то колата вървеше доволно,а харчеше малко повече.Нормалния разход беше: в града 13-15,на дълго 7.5-8.Огледаи бензиновите компоненти помпа,дюза и т.н.
                  Помпата работи доста добре ,махал съм маркуча за входа хвърля много бензин ,старата ми дюза я махнах и сложих такава от работеща кола защото мислех че е запушена и карах 5-6км беше идеална но на другия ден пак същото , пусна ли газта от високи обороти гърми в гърнетата ,натисня ли газта рязко умира.. мирише на бензин доста и харчи много , преди 15 000 смених свещите мислех че е от тях но не е , стъпковия мотор си прави каквото иска и държи различни обороти на бензин ... нещо компа маже работата но какво да го права
                  FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

fuel injekcion написа:
                    viktorsterev написа:
                    Помпата работи доста добре ,махал съм маркуча за входа хвърля много бензин ,старата ми дюза я махнах и сложих такава от работеща кола защото мислех че е запушена и карах 5-6км беше идеална но на другия ден пак същото , пусна ли газта от високи обороти гърми в гърнетата ,натисня ли газта рязко умира.. мирише на бензин доста и харчи много , преди 15 000 смених свещите мислех че е от тях но не е , стъпковия мотор си прави каквото иска и държи различни обороти на бензин ... нещо компа маже работата но какво да го права
                    на газ харчеше 10.5/11 градско но смених въздшния филтър стария беше направо като парцал , и колата много и дойде въздуха и не мога да я настроя без месинговия винт затова съм спрял въздуха и затова харчи 14 газ , отпуша ли въздуха харчи 11 ама в ниските едвам тръгва и работи ,а запуша ли в високите я няма ..
                    FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Working...
                    X