здравейте приятели.изправен съм пред една дилеми свързана с една барчета.колата е в идеално състояние от към ходова част,гуми,салон.разполага с газов инжекцион и външния вид е задоволителен.предлага ми я на изгодна цена но проблема е в мотора.момчето каза че се е появил странен звук по време на движение и след като я загасил не могъл да запали.има масло както и антифриз и не са смесени.колата върти и почти запалва но изгасва.огледах блока за дупка и биела която не трябва да седи там ама нямаше.дайте идеи съвети мнения какво може да е и дали си заслужава да я копя и да се вкарам в филма
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
фиат барчета-проблем с мотора. съвети???
Collapse
X
-
Виж първо с диагностика както казва колегата, може и да е прехвърлила един зъб толкова колкото да загуби центровка предполагам. Щом върти, не е затегнал мотора следователно е добре. А щом ти я дават и на добри пари, един гол мотор 300-500лв. от някоя морга "събота и неделя работа" и пей сърце.
Коментар
-
няма как да я закача защото колата е на 150км от софия.ходих до там на оглед и доста ми хареса.момчето първо ми вика да си търся нова глава а после вика че май лагер е завлекла, а накрая каза че не разбира.а и от диагностиката как ще се разбере какво точно му е на мотораfiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
kristiyn написа:Виж първо с диагностика както казва колегата, може и да е прехвърлила един зъб толкова колкото да загуби центровка предполагам. Щом върти, не е затегнал мотора следователно е добре. А щом ти я дават и на добри пари, един гол мотор 300-500лв. от някоя морга "събота и неделя работа" и пей сърце.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
ето и малко снимки.след цял ден борене сваляне на капака на клапаните и едвам едвам сваляне на картера и обстоен преглед на цялата карантия като се има предвид че нищо не разбирам от това установих че след като 3 от биелите мърдаха наляво надясно по вала а едната беше бетон дори и след натиск с отверка.свалих двете гайки и изпадна единия лагер.после завъртях вала за да извадя и другия и установих че леко са се захванали един връз друг.грозна гледка.та вече е установено каква е повредата но мисля че няма да имам възможност да свалям и шлайфам вала както и да плащам на майстори.дайте идеи за ремонт на място.чел съм че става с напасване на лагерите със въртене сваляне и напасване но не знам колко ще изкара.моля кажете си мнението каквото и да е то.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар