Свалях кутията на въздушния филтър да го изтупам и да я измия профилактично. И видях, че вътре има доста масло, но не мислех, че има от къде да е влезнало и реших, че предния собственик е правил нещо странно и така маслото е попаднало там. Но след щателно обслужване на кутията, видях че маслото е влизало от някои от двата маркуча, които влизат в кутията на филтъра от лявата страна. Не знам дали еднократно го е вкарало по някаква причина или и в момента ще продължи да пълни кутията с масло? Та бих желал да реша проблема, ако мога преди да върна кутията и обслужването и да стане безмислено, като я напълни пак. Дебелият маркуч е сменян с някакъв пластмасов?! А малкия, който идва от зад е цепнат в края си, точно където влиза в кутията. Не знам и двата за какво са, но ако някой се е сблъсквал с това или има идея как да го оправя ще съм много благодарен!Ето и малко снимков материал:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вкарва масло в кутията на въздушния филтър (Пунто 1.1 55кс)
Collapse
X
-
iliyan написа:За да има масло там,причините са 2:1.Най-малкото зло-гумички на клапаните.2.Износени сегменти/цилиндри-провери компресията.За да не ти цапа филтъра,сложи дълъг маркуч,до под двигателя,а отвора на филт. кутия го запуши.
Коментар
-
iliyan написа:За да има масло там,причините са 2:1.Най-малкото зло-гумички на клапаните.2.Износени сегменти/цилиндри-провери компресията.За да не ти цапа филтъра,сложи дълъг маркуч,до под двигателя,а отвора на филт. кутия го запуши.Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Търси маркучи от друга кола в единия има едно като пружинка служи да не минава маслото към филтъра а иначе маркучите трябва да издържат на Т и имат специфичен профил аз на това място бях сложил нещо като стружки от телена гъба .
Коментар
-
Ъъъ То тоз отвор е зад филтъра бе , няма как да го цапа и да му пречи да смуче ... На карбораторите при лада и москвич беше пред филтъра и ги цапаше , ма тука е зад филтъра отива към дросела . Служи за подгрев и вентилация (економайзер) на картерните газове и от страни на него е забучен байпаса MPX на дросела за празния ход демек минава през стъпковото моторче.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар