Здравейте колеги,значи историята е следната, от месец колата ми не пали от първия път, почна да става когато е по-студено, но един път ми се случи на +7 градуса да запали от 2рия път.На 30.12, сутринта като тръгвах за работа, изобщо не запали, блока до нас при "Бай Киро" отидох, човека я видя и чу, и каза, че е акумолатора, оставих му го и го зареди.На 31.12 сутринта го взех, сложих го и запали от раз, но вечерта като се качих към 7, изобщо не искаше да запали - даваха ми ток, пробвахме и да я бутнем и пак не запали.Днес отидох и взех чисто нов акумолатор Искра 55 ампера, преди малко го сложихме, като температурата беше -13 градуса, и пак не поиска да запали, което означава че не е акумолатора.Какъв може да е проблема? Свещи, кабели, бобина?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.2 не пали!
Collapse
X
-
Вземи другарче и слушай дали стъпковото моторче отваря дросела, като палиш, или е баялдисало (много малко вероятно). Трябва да се чува едно специфично ручене откъм него. Ако никога не си чистил оста на дросел-клапата, сега е момента. Тва са най-честите причини за палене от втория път при тоя мотор.Дето изобщо не ще да запали - не знам, не ми се е случвало. Една диагностика сигурно ще покаже какво не е наред, вкл. умрял МПХ.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Re: кола
slonikon написа:Вземи другарче и слушай дали стъпковото моторче отваря дросела, като палиш, или е баялдисало (много малко вероятно). Трябва да се чува едно специфично ручене откъм него. Ако никога не си чистил оста на дросел-клапата, сега е момента. Тва са най-честите причини за палене от втория път при тоя мотор.Дето изобщо не ще да запали - не знам, не ми се е случвало. Една диагностика сигурно ще покаже какво не е наред, вкл. умрял МПХ.kluchar написа:Извади една свещ и пробвай да запалиш за кратко .Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
-
Ами не знам за помпата, понеже вчера ходихме да я видим с един авер, и като дам на контакт се чува това бззз от помпата, как качва бензин, и като пробвах да запаля, дори "хвърляше" малко бензин от ауспуха.А това да извадя маркуча, за съжаление не съм толкова запознат хаха, засега просто търся някой да ме дръпне, до нас, понеже долу до блока си има сервиз, които направо да я закачат на лаптоп за диагностика, за да си покаже.Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар