Здравейте! Имам следния проблем на моя Фиат Стило-1,6 16V? Когато сутрин запаля двигателя,и ако не го оставя да загреее хубаво(около)5 минути.А потегля веднага,и изключа от скорост двигателя,то на момента двигателя гасне.И ми светва лампата на двигателя.Като я запаля отново,и подържам с педала на газта на по високи обороти двигателя около 5, минути оборотите се нормализират и след това нямам проблем.Като закача двигателя на диагностика,изписва че няма маса към датчик за температурата на входящия въздух.Отделно когато мотора е загрял,обортомера варира в различни обороти(800-1000).изключена от скорост.Тъкмо да изгасне двигателя и се увеличат.Искам да попитам?Ако сменя този датчик,че се нормализират ли нещата,или трябва другаде да търся проблема,и в какви стойности трябва да е този датчик?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Датчик за температура на входящия въздух
Collapse
X
-
Колега твоят сензор на входящият въздух е комбиниран със МАР-а да го имаш в предвит.Номер 8 от тази схема.Повече информация от ТукПрепоръчвам преди да го сменяш по добре закачи на диагностика и виж какви стойности дава , понеже и цената му е доста солена.Най-добре намери някой познат със същият двигател и ги разменете за проба.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
-
На диагностиката показваше някаква стойност от 250-270,ама не знам каква стойност че не разбирам от подобни неща,при температура 70 градуса на двигателя.Човека който прави диагностиката казва че е в долните граници,ама е бил добре.Добре,но ми прави проблеми.Прати ме да си видя ЕКУ-то.зАЩО РЕШИ ЕКУ-то не знам
Коментар
-
ето тук ги има стойностите колега http://partsbos.com/map-sensors/252-...6.htmlдано ти свърши работаFiat Stilo 1.6 16V 2002 (LPG Romano)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар