Здравейте!Имам проблем с колата.Сутрин като паля не винаги пали от първия път.Като запали почват да и играят оборотите и след известно време угасва.форсирам я на място няколко минути да позгрее и дори след това колата прекъсва адски много и мирише на суров бензин.Колата има газов инжекцион и проблема е абсолютно същият и на бензин.Когато тръгна да карам придърпва постоянно,дори когато върна газта и е на скорост пак.Преди седмица махах акумулатора да го заредя профилактично.проблема се появи няколко дни след като го сложих.По време на прекъсването и докато карам свети лампата на чека.Ходих на диагностика.Излизала някаква грешка на самоадаптация и ми каза да я карам 100-200км само на бензин.Отидох заредих и тръгнах.Изминах 80км и разлика никаква.През цялото време чека си светеше и колата прекъсваше и гърмеше.като работи на празен ход или угасва или оборотите играят.Моля някой ако има мнение да каже.Четох теми най-различнии навсякъде пише различно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Брава 1.6 16в гасне,прекъсва и гърми
Collapse
X
-
Не са нито кабелите,нито бубината,нито стъпковиq мотор.Ходих пак на диагностика при друг маистор.Каза,че не иска да се занимава с такава кола,защото е изчадие.Помолих го поне да q закачи на комп да ми каже каква грешка излиза.и се оказа че излиза фазов датчик(датчик на разпределителниq вал).каза да го видq дали работи преди да го сменqм,защото освен тази грешка излиза и още една:нqкаква адаптациq бешеказа че се мери с диодна тестова лампа.пали се колата и се забива едното пипало в забравих коq дупка на буксата а другото на акумулатора. и ако работи датчика трqбва да мига ако не мига значи е сдал багажа и е за смqна.Молq ви даите си мнението какво да правq правилно ли ме е насочил този маистор защото вече се чудq на кого да вqрвам.Предишниq ми каза че компа се бил ошашавил нещо и трqбвала адаптациq на компа да съм карал на бензин нqкъде 100-200км. без да спирам и щqло да се оправи постепенно Объркан съм и незнам вече какво да правqFIAT BRAVA 1.6 16v
Коментар
-
S_BANKOV написа:ivel написа:само да ти кажа ,че не е от фазовия датчик,ама...FIAT BRAVA 1.6 16v
Коментар
-
В общи линии фазовия датчик показва на ЕКУ то в какво положение са валовете, дето пък се въртят от ремъка. пп Басо и майстора, светва фазов датчик и той се стряска от това че се сваля ангренажа и не му се занимава. Първо се проверява букса и зацепване при тази грешка, после се проверява дали самия датчик не е разлепен и те така.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
янко написа:И аз се изненадах,но животното го няма.На бравата имаше,но си работеше и с откачен датчикКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар