Здравейте! От известно време при подаване на газ мотора глъхне като че ли се опитва да гасне. Прави го само на топъл двигател и при потегляне . При по високи обороти го няма . Има го на бензин на газ е по зле. При диагностика не показа никакви грешки, мощност има разхода е в норма. Сменени кабели и свещи , проверени бобини с нови , работят. Колата е Пунто 1.2 8v 60 коня 2000г. с газов инжекцион. С тоя проблем често я гася по кръстовищата иначе пали без проблем и върви на пушка. Ако някой е имал подобен проблем да пише как го е решил. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
fiat punto 1.2 8v mk2 Глъхне при подаване на газ
Collapse
X
-
Преди това, да е правено нещо по колата, примерно смяна на ангренаж, сваляне на ангренажа с друга цел или друг ремонт по двигателя. На мен ми звучи, като голямо предварение на запалването, или богата горивна смес.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
-
Филтъра е на 4000 но и без него промяна няма. Един приятел днес ми каза да си проверя гърнетата за дупки защото на някаква Тойота имал същите проблеми и се оказало дупки в гърнето. Дали е вярно не знам. Гледах мойте има две малки дупки на тръбата преди задното гърне и утре ще я закарам да ги оправя въпреки че ме съмнява да е от това. Ако има някаква промяна ще пиша.
Коментар
-
Да не би, някой датчик, да се ебава. Вземи някой, който може да прави диагностика, закачете компютъра и покарате из града, да видите тогава дали ще изкочи проблем. За мен е някъде, нещо по електрониката/управлението, щом е с нови свещи, бобини, ремъка не е пипан.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Благодаря колега. Там е работата в нашия град майсторите само четат и трият грешки. Друга диагностика не могат да правят. Поне аз не знам такъв. Ще разпитам някой приятел от областния град Враца да ми препоръча читав майстор и ще я карам там. То май ше ми излезе по евтино да си купя кабел за диагностика и софтуер и да си направя сам диагностика. Тия майстори като взеха да ми изреждат от какво може да е трябва да сменя половината кола та да намеря къде е проблема. Единствено газаджията ми тества газовия инжекцион изгорихме сума ти газ с него по улиците , прегледа всичко по газовата и каза да търся проблем на друго място. И то защото единия майстор категорично ми каза че газовата бъркала работата на мотора. Ако открия проблема ще пиша как съм го решил.
Коментар
-
Колега, ако опиташ да и дадеш мн газ при потегляне какво става? Пак ли е "аха аха да изгасне ама тръгва" или забива муцуна все едно нищо не става и рязко потегля или си е пушка?ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Хм. Моята също го прави. Но да кажем от 10 опита 4 ще забие муцунката И го прави само на газ. Тя на бензин не се кара особено, но когато съм я карал не е правила такива неща.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар