Въздух, смуче от някъде въздух. Търси сцепени маркучи след дросела, вакуми, и такива неща.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
fiat punto 1.2 8v mk2 Глъхне при подаване на газ
Collapse
X
-
Днес се ядосах и с риск да объркам нещо започнах да изключвам един по един датчиците. Мотора на тихи изключих първо ламбда сондата , никаква реакция на мотора но интересното е че компа не отчете че я няма не светна индикатора на таблото. После маф сензора леко повишение на оборотите , компа го отчетете. Спед това тпс датчика на дросела и мотора угасна. Но интересно защо компа не отчете че ламбдата я няма. Някави идеи?
Коментар
-
Щото може и без ламбда да караш Със сигурност трябва да записва грешка от сорта Mixtureнещоси, която се вижда при диагностика."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Здравейте! Карах колата на диагностика всички сензори дават нормални стойности само ламбда сондата дава някакви пикове до над два волта. Според майстора трябвало да дава стойности от нула до не повече от един волт. Откачихме ламбдата но проблема не изчезна даже нещата се влошиха колата загуби мощност. Закачихме я отново и нещата се върнаха като бяха преди. Последното мнение е че или компютъра се е прецакал или газовия инжекцион го шашави. Обаче на мен ми направи впечатление че в момента в който подам газ и колата заглъхне премигва осветлението на таблото и плафона в купето. Но пък фаровете не мърдат. Дали пък захранването на компа не е както трябва масата я отхвърлям защото му подадох маса директно от акумулатора и промяна нямаше. Зареждането кове на 14,4v. От утре се заемам с инсталацията. Не ми се щеше да го правя защото отнема време все пак не знам схемата на колата а и нямам много време. Ако някой има вярна ел. схема на колата ще се радвам да ми я прати на мейла ivan_si@mail.bg Аз изрових от нета някаква обаче не знам доколко е вярна. Колата е FIAT PUNTO 1.2 8V 60 2000г. Колкото до това дали смуче въздух проверих всичко е наред. На мен ми прилича повече на богата горивна смес. Мисля си че ако компа има нередовно захранване няма да може да контролира добре смесообразуването или пък запалването. Ако теглеше въздух не трябва ли да мени оборотите . Моята ги държи стабилни но когато подам газ се получава едно прекъсване на мотора за част от секундата после поема спокойно без да придърпва или да прекъсва. Но не го прави винаги. Само при топъл мотор на студен го няма.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар