Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Виене от към ремъците

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Виене от към ремъците

Здравейте, преди месец започна да се чува едно виене от към двигателя, което с времето постепенно се увеличи. Виенето се появява още с паленето на колата и си го има постоянно, като се усилва пропорционално с оборотите. Преди две седмици сменихме ангренажния и пистовия ремък и след подмяната дори виенето се засили. Колата е Пунто 1,2 60к.с. Съмненията са ми за водна помпа, но не съм чувал как звучи развалена помпа и за това прилагам едно клипче, вижда се че съм свалил пистовия ремък за да изключа динамото като възможност. Ако някой има предположения ще се радвам да ги сподели. КЛИП
    ===/////===
    Fiat Bravo 198 T-Jet 120 - Bellissima
    Фиат Пунто 188 Литър и двеста, 60 градуса - Точката

Ремъците ок, а ролките сменихте ли?Ако и те са сменени, не остана друго освен помпата
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ролки

Да колега. Аз имам една обтяжна ролка към ангренажния, а алтернатора се върти директно от коляновия вал. Чудех се дали може нещо вътре в самия двигател да издава този звук, но все пак шума идва точно от към помпата.
      ===/////===

Коментар

помпата е трябвало да я пипнат за луфтове и да я завъртят,още при смяната на ангренажния ремък.въобще не е изключено виенето да е от генератора,така че те съветвам да махнеш ремъка му и да запалиш за да чуеш как ще е .ще ти дам и още един пример-правих такова виещо като икарус пунто 1,2 и се оказа,че виенето идваше от аксиалния лагер.никога не бях чувал аксиален лагер да издава такъв звук.след като я отворих се оказах,прав лагера беше с много големи хлабини,марката беше мекарм.само да ти кажа ,че виенето го имаше и при натиснат и при отпуснат педал и то еднакво.дано това да не е твоя проблем

Коментар

Колегата е свалил ремъка на генератора, в клипчето се вижда.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Виене

Прав е колегата, че пистовия беше откачен, а за проверката на помпата съм си виновен аз понеже с един колега извършихме смяната на ремъците. Също така виенето го имаше и преди смяната, но беше по-слабо и не бях му обърнал внимание, а след смяната стана по отчетливо, което явно идва след слагането на новия ремък и евентуално по-голямото обтягане на същия. Аксиалния определено го изключвам, понеже виенето идва от самите ремъци. Явно ще се взема водна помпа и мечка страх, мен не страх :D Благодаря на всички отзовали се . Ще пиша тези дни като осъществя смяната
            ===/////===

Коментар

Re: Виене

Hypnotical написа:
              Прав е колегата, че пистовия беше откачен, а за проверката на помпата съм си виновен аз понеже с един колега извършихме смяната на ремъците. Също така виенето го имаше и преди смяната, но беше по-слабо и не бях му обърнал внимание, а след смяната стана по отчетливо, което явно идва след слагането на новия ремък и евентуално по-голямото обтягане на същия. Аксиалния определено го изключвам, понеже виенето идва от самите ремъци. Явно ще се взема водна помпа и мечка страх, мен не страх :D Благодаря на всички отзовали се . Ще пиша тези дни като осъществя смяната
              И аз имам подобно виене само че по тихо съмнявам се и аз в помпата ремък,ролка сменени също ревизия на динамото и си го има това леко виене само на топъл мотор така я карам от около 3000 км без промяна колата е същата 1л2 60 8в
              FIAT PUNTO MK1 преди -FIAT PUNTO MK2 facelift &FIAT GRANDE PUNTO 1.4 95

Коментар

Виене

Ами заслушай се колега от къде точно идва виенето. Аз дори за по-сигурно свалих и горния капак на ангренажния ремък и от там най-силно се чува. При мен е обаче още с паленето на колата. Аз като чета май доста хора си сменят профилактично заедно с ремъците и водната помпа. А за нашите бюджетни колици можеби е добра практика
                ===/////===

Коментар

Re: Виене

Hypnotical написа:
                  Ами заслушай се колега от къде точно идва виенето. Аз дори за по-сигурно свалих и горния капак на ангренажния ремък и от там най-силно се чува. При мен е обаче още с паленето на колата. Аз като чета май доста хора си сменят профилактично заедно с ремъците и водната помпа. А за нашите бюджетни колици можеби е добра практика
                  От помпата сякаш идва виенето и когато загрее и при подаване и отнемане на газта при високи обороти не го чувам,трябваше да сменя и помпата тя поне е ефтина на старото ми пунто я смених чак когато почна да тече иначе не е виела

Коментар

между другото не бях гледал клипа

Коментар

Разбрахме Помпата е поръчана и тези дни ще стане ясно дали кравата е мъжка
                      ===/////===

Коментар

Hypnotical написа:
                        Разбрахме Помпата е поръчана и тези дни ще стане ясно дали кравата е мъжка
                        пиши после дали има ефект

Коментар

След повече от месец дойде реда и на така чаканата смяна на водната помпа. Още със свалянето на старата не забелязахме никакви луфтове или тръдно въртене, но новата вече беше доволно намазана със силикон и нямаше връщане на зад. Е сменихме я и.... виенето отново го има . Направо вече не знам къде да търсим проблема и май ще оставя един майстор да го намери , а никак не ми се искаше, не за друго ами ми е страшно интересно занимаването по колата. За жалост обаче нямам почти никаква практическа подготовка, а тук явно си иска знаещо ухо да чуе проблема Ако някой се сеща за друга възможност, нека сподели А ето и едно клипче от днес, след смяната: ТУКЗабелязах, че има един момент в който се чува най-силно и то в ниските обороти. Дори шумът ми прилича доста, като от лагер, но лагери там..
                          ===/////===

Коментар

С откачане на ремъка за динамото няма ли да може да се изключат поне там ролки-ремък!!

Коментар

Колега още в първия пост писах, че съм махал пистовия за проба и дори клипа от първия пост е без ремък, във втория клип не съм го махнал, понеже е ясно вече. Говорих с познат майстор и ме пита да не сме пренатегнали ангренажния ремък, но ремъка го въртим на 90 градуса с малко усилие. Шума е еднакъв и при студен и при загрял двигател.
                              ===/////===

Коментар

Working...
                              X