Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 2.0 20в проблем

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Мареа 2.0 20в проблем

    Колеги имам споменатата марейка от 2007 година. Взех я кукла и адски много си я обичам. Обаче сега имам страхотен проблем.Колата прекъсваше леко на бензин преди години но аз така си я карах и не ми пречеше (почти не се усещаше) 2 години не я карах ,защото имах служебен автомобил , но сега се налага да се кара и за това викам да постегна количката. Сложих и и газов инжекцион ,смених консумативите , махнах спортния филтър и т.н. След около 200 300 км колата взе да прекъсва зверски , до 2000 об./мин нищо не се случва. На бензин студена почти не я чуваш на газ не можеш да тръгнеш ако не хвърляш съединителя постоянно.После и на бензин същата работа. Взех нови свещи като оригиналните , настройваме я на газ и пак прекъсва ама направо се тресе.Майсторчето приател и вика дай да замерим компресията. Мерим 1-ви -11атм, втори ,трети и четвръти 11 атм цилиндър , петия го гледаме 2 атм. Общо взето петия цилиндър само се вози , извън града при скорост 100-120 върви приатно почти като преди ,ама падне ли на 2000 об./мин почва да прекъсва.Кажете има ли някакъв начин да я оправя без да свалям главата , дали от стоенее не е запекал някой клапан или нещо , защото този ремонт ще ми дойде в повече в бюджета ,който и без това надвиши само и само да я подкарам. Говорих с приатели и те ми викат карай я така може и да се оправи от само себе си.Има ли някакви химии добавки в горивото и т.н. , не искам да събарям мотора , просто не и сега.....

    #2
    За отпускане на сегментите /спечени/,смесваш 1:1 гас за горене с кореселин и наливаш със спринцовка през отвора на свещите.След 24 ч. продухваш цилиндрите,завиваш свещите и палиш.Дано имаш подобрение.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

    Коментар


      #3
      Незнам колега , ще пробвам и това. Доста хора казаха ,че и така става , но въпроса ми е някой да знае как да кажа някой друг чалъм на тия фиатки.ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН НА ВСЕКИ СЪВЕТ!

      Коментар


        #4
        мирише си на ремонт.

        Коментар


          #5
          аиииии сега преди зима не ми се правят такива кардинални ремонти.... съборя ли мотора да налея още $ отиде работата на друг автомобил , колкото и да не желая....интересно ми е защо не прекъсва след 2000 об./мин. на горе пак си върви доста прилично из града в задръстване си минавам насам натам с лекота.Съборя ли мотора ,100% ще излязат и доста други неща. И като почнем гърнитури , шлайф на главата , напасване на клапани , ако има нещо за подмяна отидаха 500 600 лв.... ааа аз за жалост си мисля ( заблуждавам се) ,че мога да се мина на този етап и без това...Някой имал ли е такъв проблем колеги

          Коментар


            #6
            Пробвай с добавка колега, не е сигурно дали ще помогне, но няма да навреди ако я направиш като хората
            Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

            Коментар


              #7
              Re: Мареа 2.0 20в проблем

              Колега я огледай ама хубаво всички пласмасарки около двг да не са спукани нещо. И отдолу огледай с две думи сваляш всички въздушни съединения и гледаш за спукано. Другия вариант - бензинова помпа. Аз имам една здрава помпа за проба ама си чак от шумен и не става. Трети вариант пробвай със здрава бобина - сменя се за 10 мин. успех.
              brava 16elx

              Коментар


                #8
                Щом няма компресия - ремонт! Всичко друго е пилеене на пари и време!
                ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

                Коментар

                Working...
                X