Здравейте, проблема на моята fiat marea 1.8 113к.с. бензин/газ е следният: От известно време на бензин не пали, като дам колата на контакт се чува 2-3 секунди бензиновата помпа, но не пали на бензин, само на газ, съответно като карам на газ и обърна на бензин-умира...та вече идва студа и въпросът ми е дали помпата е за смяна или нещо друго...Спомням си, че когато ми направи за 1 път проблема да не пали на бензин имах почти никакъв в резервоара и при запалване се чу един силен гръм отзад...което ме навява на мисълта, че помпата си е отишла...или има някакъв друг вариант? Извинявам се за може би смешният въпрос, но не съм абсолютно на "ТИ" с ремонтните дейности по колите, разбирам, но не много. Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не пали на бензин - фиат мареа
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:Да не си е оставал без бензин и да е глътнала въздух.Дюзите работят ли -чува се как цъкат .Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Най-вероятно е скапана бензиновата помпа, имайки предвид предходният собственик на колата и неговата грижа за нея..лесно ли се сменя тя? Защото майстора ми каза, че е зает през следващите 2-3 седмици плътно и нямал време да поеме и моята кола, но от него и от други знам, че не е кой знае каква философия, знам, че се намира под задните седалки вдясно...
Коментар
-
Сравнително лесно. Има само едни гадни скобички на маркучетата, които могат да ти измъчат пръстите, но с малко късмет и много "бой" всичко става. Ето ти снимка на помпата от съседната тема:"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Благодаря ти, колега Има и евтини бензинови помпи 2-ра употреба, особено ако имаш познати, които се занимават с части на фиат. Ще хвана някой да ми помага и ще я сменя идните дниM5kov написа:Сравнително лесно. Има само едни гадни скобички на маркучетата, които могат да ти измъчат пръстите, но с малко късмет и много "бой" всичко става. Ето ти снимка на помпата от съседната тема:
Коментар
-
Ъ, то няма какво толкова за помагане. 3 видии, сваляш буксата и маркучите, отвиваш пластмасовата шайба отгоре и вадиш помпата."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар