Здравейте, Колеги,Колата е Браво 1.6 16V, 103 коня, 1997г. с металните колектори с монтирана обикновенна газова.От известно врмене имам следния проблем и на бензин и на газ, т.е. проблема е централен, ако може така да се изразя:Като позагрее колата (на студено не го прави) като съм в движение, като подавам газ, все едно да изпреварвам и колата губи обороти (все едно свършва горивото - прави го и на бензин и на газ), ако подавам леко газта продалжава да върви. Въщото го прави и ако съм на място като форсирам колата обортите стигат до някъде и после не се увеличават, все едно свършва горивото. Подавам ли леко газта се задържат на някакво ниско ниво. Повечето пъти когато колата прави това нещо, като отпусна педала на газта и оборотите падат на 500 и колата трепери, а не рядко и гасне, все едно че стъпковия мотор не работи, а уж е наред. Колата попада за няколко минути в това състояние, след което се оправя и работи идеялно и така до следващия път. Ходих в добър сервиз на Bosch - не може за сега да открият проблема. Пак ще ходя. Почва да ми прави тези номера като покарам например около 5 км. в града, по някое време се оправи, после пак така и няма крайНякакви идей ?Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с двигателя/електрониката проблем с обороти/мощност
Collapse
X
-
Re: Проблем с двигателя/електрониката проблем с обороти/мощн
Проблема е решен след смяна на ECU. Старото ЕКУ се оказа пролема. Записваше грешки Стъпков мотор, потенциометър на дроселовата клапа и ламбда сонда при завъртане на стартера. Всичките 3 датчика работят коректно с новия компютър. Колата има съвсем друго поведение.Въпреки това проблем с по-трудно запалване на загрял двигател на бензин остава. Когато колата е студена пали от раз, когато е загряла трябва да се задържи на стартера 2-3 секунди, за да запали. От какво може да е това?Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
182A4.000, 1998г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар