Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с двигателя/електрониката проблем с обороти/мощност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с двигателя/електрониката проблем с обороти/мощност

Здравейте, Колеги,Колата е Браво 1.6 16V, 103 коня, 1997г. с металните колектори с монтирана обикновенна газова.От известно врмене имам следния проблем и на бензин и на газ, т.е. проблема е централен, ако може така да се изразя:Като позагрее колата (на студено не го прави) като съм в движение, като подавам газ, все едно да изпреварвам и колата губи обороти (все едно свършва горивото - прави го и на бензин и на газ), ако подавам леко газта продалжава да върви. Въщото го прави и ако съм на място като форсирам колата обортите стигат до някъде и после не се увеличават, все едно свършва горивото. Подавам ли леко газта се задържат на някакво ниско ниво. Повечето пъти когато колата прави това нещо, като отпусна педала на газта и оборотите падат на 500 и колата трепери, а не рядко и гасне, все едно че стъпковия мотор не работи, а уж е наред. Колата попада за няколко минути в това състояние, след което се оправя и работи идеялно и така до следващия път. Ходих в добър сервиз на Bosch - не може за сега да открият проблема. Пак ще ходя. Почва да ми прави тези номера като покарам например около 5 км. в града, по някое време се оправи, после пак така и няма крайНякакви идей ?Поздрави!
    Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
    182A4.000, 1998г.

Re: Проблем с двигателя/електрониката проблем с обороти/мощн

Колега, на мен така ми правеше колата предимна като е студено и вали дъжд. Ти да си забелязал такава зависимост?
    brava 16elx

Коментар

Подобен проблем имах на пунтото, като подам рязко газ прекъсва. Оказа се че електродите на свещите са с големи разстояния, и като ги попричуках на 0,7мм се оправи всичко. Иначе бяха милметър и нещо. При натоварване на двигателя се увеличава пробивното напрежение и се губи искрата.
      FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
      FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Провери и буксите за високо напрежение на бобината за нагар,зацапване и т.н..
        Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
        ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Re: Проблем с двигателя/електрониката проблем с обороти/мощн

Проблема е решен след смяна на ECU. Старото ЕКУ се оказа пролема. Записваше грешки Стъпков мотор, потенциометър на дроселовата клапа и ламбда сонда при завъртане на стартера. Всичките 3 датчика работят коректно с новия компютър. Колата има съвсем друго поведение.Въпреки това проблем с по-трудно запалване на загрял двигател на бензин остава. Когато колата е студена пали от раз, когато е загряла трябва да се задържи на стартера 2-3 секунди, за да запали. От какво може да е това?
          Fiat Bravo 1.6, 16V, 103 к.с.,
          182A4.000, 1998г.

Коментар

Working...
          X