Здравейте!STILO - то 1.6 2002, която искам да закупя от автокъща е с напълно умрял акумулатор, Подадох му ток с кабели и запали, но при натискане на педала на газта и повишаване на оборотите, гасне за момент изведнъж. Същото нещо го прави и в движение, като се забелязва прогресия да го прави все по късно, в зависимост колко е работила колата. Ел стъклата работят нормална скорост. Централното работи само от копчето отвътре, като при включено радио се чува един гъгнеш звук от говорителите при откл. - закл.Собственика твърди, че е заради слабия или направо умрелия акумулатор, аз си мисля, че е възможно да е горивната помпа, датчик на хол, инжектори, или пък, дроселовата клапа, така или иначе ще водя техник с компютър да я прочете.Някой и имал ли е подобен проблем и на какво евентуално се дължи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FIAT STILO какъв е проблемът?
Collapse
X
-
Re: FIAT STILO какъв е проблемът?
aeroplan написа:Здравейте!STILO - то 1.6 2002, която искам да закупя от автокъща е с напълно умрял акумулатор, Подадох му ток с кабели и запали, но при натискане на педала на газта и повишаване на оборотите, гасне за момент изведнъж. Същото нещо го прави и в движение, като се забелязва прогресия да го прави все по късно, в зависимост колко е работила колата. Ел стъклата работят нормална скорост. Централното работи само от копчето отвътре, като при включено радио се чува един гъгнеш звук от говорителите при откл. - закл.Собственика твърди, че е заради слабия или направо умрелия акумулатор, аз си мисля, че е възможно да е горивната помпа, датчик на хол, инжектори, или пък, дроселовата клапа, така или иначе ще водя техник с компютър да я прочете.Някой и имал ли е подобен проблем и на какво евентуално се дължи?Alfa Romeo 147 1.9JTDm 8v
ex-Fiat Stilo 1.9JTD
ex-Fiat Bravo 1.9JTD
-
aeroplan написа:.....не е мит мотора, човека е имал достатъчно акъл..., да ще го замера с изправен акомулатор имам и мултицет, когато заведа и човека с компютъра, утре....Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Re: проблем с engine fault
niki_breznik написа:Здравейте,светна лампата на дюзата и ми изписа ENGINE FAULT.какво може да е причината,карах я на диагностика и отчита че всичко е изправно единствено изписва адаптация на звуково колело.моля ви помогнете.nikos1954 написа:И на мен ми предстой покупка на Стило.Та къде се намира буксата за тестване с компа,а и какво е АБ?Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Там е проблема че като я откарах ме на диагностика имаше някакви грешки и ги изчистиха.Остана само едно,пише(адаптация на звуково колело)и това не иска да се изчисти.Но не било проблем това как се държи колата.Вече на трима майстори я карахме,и никой не може да ми каже какво и е на колата.Един вика дросел било,друг компютъра,трети и дросела и компютъра.Ужас,сега пак е на майстор и чакам да ми кажат какво и е.
Коментар
-
Адаптация на колелото може да се направи от MultiECUScan платената версия. Преди това можеш да пробваш следното:1) Запали колата и остави да загрее.2) Дай газ до 5000 оборота, задръж 3-4 секунди и пусни педала да мине на празен ход.3) повтори стъпка 2) 3 пъти.Попринцип след като от софтуера дадеш "адаптация" следваш процедурата по-горе. Опитай първо това по-горе и ако не стане ще трябва да намериш софтуер.Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар