Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FIAT STILO какъв е проблемът?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

FIAT STILO какъв е проблемът?

Здравейте!STILO - то 1.6 2002, която искам да закупя от автокъща е с напълно умрял акумулатор, Подадох му ток с кабели и запали, но при натискане на педала на газта и повишаване на оборотите, гасне за момент изведнъж. Същото нещо го прави и в движение, като се забелязва прогресия да го прави все по късно, в зависимост колко е работила колата. Ел стъклата работят нормална скорост. Централното работи само от копчето отвътре, като при включено радио се чува един гъгнеш звук от говорителите при откл. - закл.Собственика твърди, че е заради слабия или направо умрелия акумулатор, аз си мисля, че е възможно да е горивната помпа, датчик на хол, инжектори, или пък, дроселовата клапа, така или иначе ще водя техник с компютър да я прочете.Някой и имал ли е подобен проблем и на какво евентуално се дължи?

Re: FIAT STILO какъв е проблемът?

aeroplan написа:
    Здравейте!STILO - то 1.6 2002, която искам да закупя от автокъща е с напълно умрял акумулатор, Подадох му ток с кабели и запали, но при натискане на педала на газта и повишаване на оборотите, гасне за момент изведнъж. Същото нещо го прави и в движение, като се забелязва прогресия да го прави все по късно, в зависимост колко е работила колата. Ел стъклата работят нормална скорост. Централното работи само от копчето отвътре, като при включено радио се чува един гъгнеш звук от говорителите при откл. - закл.Собственика твърди, че е заради слабия или направо умрелия акумулатор, аз си мисля, че е възможно да е горивната помпа, датчик на хол, инжектори, или пък, дроселовата клапа, така или иначе ще водя техник с компютър да я прочете.Някой и имал ли е подобен проблем и на какво евентуално се дължи?
    Аз на твое място не бих си губил времето с това Стило. Има и други на пазара...
    Alfa Romeo 147 1.9JTDm 8v
    ex-Fiat Stilo 1.9JTD
    ex-Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

Практичен отговор, но не ми върши работа, благодаря, все пак.

Коментар

Колега, заведи да я види маистор. За коя автокъща става на въпрос, защото аз моето Стило го взех от Монтана, автокъщата в дясно от Ромпетрол от Руси и за сега съм доволен.

Коментар

Все още не получавам отговор по същество, мнение каквото и да е, говориме за описан проблем по автомобила от коя автокъща се тае некой сблъсквал ли се е с подобен проблем......

Коментар

Отиваш с твой изправен акумулатор и пробваш.От там нататък трябва диагностика!
            OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

мотора измит ли е? Ако да бягай далеч от тази кола.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

.....не е мит мотора, човека е имал достатъчно акъл..., да ще го замера с изправен акомулатор имам и мултицет, когато заведа и човека с компютъра, утре....

Коментар

aeroplan написа:
                  .....не е мит мотора, човека е имал достатъчно акъл..., да ще го замера с изправен акомулатор имам и мултицет, когато заведа и човека с компютъра, утре....
                  stilo страдат от проблеми с електрониката от слаба АБ можеш да получиш всевъзможни грешки та не е изключено проблема наистина да е в АБ
                  Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                  Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                  Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                  Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Не слаба, а направо дала на късо АБ, закачих изправна АБ и всичко си дойде на място, човека с компютъра намери само една грешка и я изчисти, така, че ше я взема колата....

Коментар

проблем с engine fault

Здравейте,светна лампата на дюзата и ми изписа ENGINE FAULT.какво може да е причината,карах я на диагностика и отчита че всичко е изправно единствено изписва адаптация на звуково колело.моля ви помогнете.

Коментар

И на мен ми предстой покупка на Стило.Та къде се намира буксата за тестване с компа,а и какво е АБ?
                        ГРИЖА СЕ ЗА ФИАТА

Коментар

Re: проблем с engine fault

niki_breznik написа:
                          Здравейте,светна лампата на дюзата и ми изписа ENGINE FAULT.какво може да е причината,карах я на диагностика и отчита че всичко е изправно единствено изписва адаптация на звуково колело.моля ви помогнете.
                          каква е грешката по номер ?
                          nikos1954 написа:
                          И на мен ми предстой покупка на Стило.Та къде се намира буксата за тестване с компа,а и какво е АБ?
                          букста се намира под бушоните т.е. във купето зад лявото джобче АБ - Акумулаторна Батерия
                          Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                          Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                          Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                          Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Там е проблема че като я откарах ме на диагностика имаше някакви грешки и ги изчистиха.Остана само едно,пише(адаптация на звуково колело)и това не иска да се изчисти.Но не било проблем това как се държи колата.Вече на трима майстори я карахме,и никой не може да ми каже какво и е на колата.Един вика дросел било,друг компютъра,трети и дросела и компютъра.Ужас,сега пак е на майстор и чакам да ми кажат какво и е.

Коментар

Адаптация на колелото може да се направи от MultiECUScan платената версия. Преди това можеш да пробваш следното:1) Запали колата и остави да загрее.2) Дай газ до 5000 оборота, задръж 3-4 секунди и пусни педала да мине на празен ход.3) повтори стъпка 2) 3 пъти.Попринцип след като от софтуера дадеш "адаптация" следваш процедурата по-горе. Опитай първо това по-горе и ако не стане ще трябва да намериш софтуер.
                              Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
                              Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Working...
                              X