Здравеите. От около месец имам въпросната кола и се оказа че гори масло около 1л. на 1000 км . Двигателят е 1.2 75 к.с . Четох по другите теми и се оказа че този мотор страда от сегменти . От гумичките на клапаните се съмнявам да гори толкова масло .1л за 1000 км ми се струва много за гумички . Сигурен съм че и те са заминали защото при стидено палене започва да пуши и след малко изчиства димът. Интересно ми е някои които е сменял сегменти да сподели какво точно не им е било наред. Счупен сегмент ли е основният дефект на тоя мотор или запекли сегнемти ? Сегментите бяха ли се завъртяли или ключовете им си бяха по местата ? Не ми е рентабилно да ремонтирам двигателят . Колата ще се кара максимум 20 000 км . Та идеята е ако запичат сегментите да се деиства в тази насока и да се види до каде ще се докара с разхода на масло .Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за сегментите на Пунто 1 .
Collapse
X
-
Re: Въпрос за сегментите на Пунто 1 .
kebappa написа:Здравеите. От гумичките на клапаните се съмнявам да гори толкова масло ...
-
Погледнх колата малко по обстоино днес. Аспуха е мазен . От капачката за масото си духа и даже малко и пуши , Но не дух много по силно от другата кола която е ок . От маркуча за вентилация на картера си духа малко по силно от колкото от капацхката за маслото. Как могада диагностицирам дали са сегменти . Ще ми се да съм съгурен дали имам само гумички на клапаните или сегменти . а в наи лошият случай комбинация между двете. След престои със сигурност пропусшва след палене . Реално незнам колата дали е карана или е седяла. Взех я регистрирана с застраховка, което ме навежда на мисълта че е карана. Бяха я маскирали гадовете преди продажбата . Даже и аспуха бяха избърсали . Замислям се за процедурата с добажката а запекли сегменти на хадо или пробата с газ за горене . някои пробвал ли е да закапри временно сегментите с добавка или с газ за горене. честно да си призная никак не ми се харцхат пари защото по план тази колаще се кара още максимум 18 месеца , но при този разход на масло си е цифра. така че тарся някакво по евтино решение на проблема .
Коментар
-
Колега, на този мотор частите са му по-евтини от на Лада - комплект сегменти на Goetze са 32лв, биелни лагери Глико 24лв, хубава гарнитура глава 20лв, гумички клапани 5-8лв. Та ако имаш и някой приятел да ти ги смени и се събраха 100лв с бирата и мотора е готов за здраво каране .FIAT STILO MULTIWAGON 1.9 MULTIJET 16V; FIAT BRAVO2 1.9MJET 07г.-EX; FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI-RIP
Коментар
-
Имам вече второ Пунто 75, повярвай ми може да гори 1л/1000 и от сегменти, може и от гумички!!!!! Смени първо гумичките /по-евтин ремонт 50-70лв по нашия край/ макар че най-ефективно е при свалена глава, но пробвай и така! Не бързай със сегментите, виж замери и компресията как е!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Обикновенно компресионните сегменти държат и си вади добра компресия, но маслените като потънат в улея на буталата и гори масло като за световно, пък компресията 12-13 атмосфери , всичко лъсва като се свали и разглоби, иначе нямаме ренгенови очи да видим къде е проблема, ех мотора да можеше да си казва какво му е щеше да е супер, ама още не са го измислилиpunto HGT
Коментар
-
да но представи си да отвориш читав двг тия пари да не ги събираме по улицата..................Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
slav4o_vt написа:То си пише в книгата 0.3л на 1000 км от там нагоре значи е за ремонт.Иначе тоя двигател има навика и да дава течове. Така че, препоръчвам на колегата да го избърше хубаво навсякъде и да провери добре дали не се омаслява някоя гарнитура.Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар