Здравейте колеги. Колата ми е Браво 1.4 12v Бензин-Газ. Карам я на бензин, и днес като се опитах да я запаля - първо започна да ми дърпа целия ток и чак плафона пресвяткаше и колата запали чак от втория път... Менеше си оборотите 1500-2000. И на която и скорост да я карам без да давам газ сама си ускорява,а като мина на газ нямам никакъв проблем. На какво може да се дължи това? Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с оборотите...
Collapse
X
-
Подобен проблем, когато си иска работи нормално, когато си иска вдига оборотите на 3000. Сутринта смених стъпковия мотор, засега пробно 20км градско нямаше проблем. Стария стъпков мотор направо го счупих от единия болт, защото беше затегнат зверски и се заобли при развиването. Утре ще нащракам снимки какво представлява вътре.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Ами аз ще ти кажа, при мен на метан на студена кола ги държеше 2000-3000 без да се дава газ с педала, само превключвам копчето на бензин и оборотите магически падат на 1200... а иди го разбери. Единия ден работи добре на метан, друг ден изобщо не може да се кара... никаква логика. Щом ти присвятква плафона провери си хубаво клемите на акумулатора, а и самия акумулатор може да е тръгнал.Ето го "стъпковия мотор", който дефакто хич не е стъпков. При разглабяне външните щипки на 90% са изпочупени, но и вътре има 2 шипа, които влизат в каналите вдясно от мотора. Въпреки, че много трудно се вижда мисля че вътре в зъбното колело има четки като пъпки, които явно вече ги нямаше. Пластините бяха много замъсрени с нещо като графит и със сондата на мултицета почти не правеха контакт по тези места. Според мен от пръскане с WD-40 едва ли има файда. Проблемите са с тези пластини и четките.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
..
Мисля утре направо да сваля стъпковия мотор и да го почистя и искрено се надявам от там да е проблема.. Но ми стана много интересно защото до сега не съм имал такъв проблем,че чак и ме поизплаши... Не знам само дали няма да дава някакво отражение това,че преди 2 дни усетих,че ми мирише много на газ и когато отворих багажника от газовата се чуваше,че изпуска. Закарах я на газаджия и човека каза,че няма никакъв проблем от никъде не изпускала и най-вероятно е спукана бутилката,което ми се видя доста странно - по неговите думи имало шупла и от там изпуска газ.. За това я обърнах на бензин и чак на втория ден започна да го прави това придърпване и играене в оборотите. Ще се занимавам утре с нея и ще пиша, когато имам напредък. Благодаря ви за бързите отговори!!
Коментар
-
Май няма да я бъде колеги... Моето возило започна да предава фронта. Днес хвърли вода и загрява до 90 градуса за някакви минути и най-вероятно е термостата - или поне се надявам да не е издухала гарнитура на главата. След това удари повдигач,който тропа доста изнервящо. И на всичкото отгоре това със бензина и оборотите.. Изобщо не знам дали си струва да наливам пари за нея.....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар