Колата ми е брава 1.4 Проблема е в това. Като я запаля и поработи извесно време педала на газта се осеща как се издърпва от мотора за оборотите и тогава започват проблемите а те са като стане това колата гасне като натисна петала на газта или ще огасне или много полека ще започне да вдига оборотите и като стигнат 3000 хиляди се изфорсира и тогава вари а паднат ли под дях пак има проблеми карам извесно време по някога се оправя колата заработва както треябва а понякога не се оправя въздушния филтър е нов маслото също на диагности ка съм ходил няма грешки предполагам да не би да е датчика за оборотите или за положението на дриселната клапа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат брава 1.4 не държи обороти
Collapse
X
-
И при мен има подобен проблем от няколко дни. Сутрин оборотите на бензин играят 1500-1000 периодични, като цъкна на метан - 2000. Като изключа от скорост понякога си остават на 3000. В събота мисля с контактен спрей да напръскам буксите на стъпковото моторче, температурния датчик и с WD40 докъдето мога стъпковото моторче без да го разглабям. Ако не стане ще видя какво е положението с дроселовата клапа. Имам една резервна, но не знам къде да ида да ми я сменят, че трябва настройка на компютър.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Защо кат няма въздух ще държи 3000об? Тука MAF и такива екстри няма.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Не знам дали ще е от това. Преди като ми беше замърсен филтъра и прехвърлех на метан на незагрял двигател колата гаснеше, сега си е ОК.Сега като загрее след 5-10мин градско се оправя. Както си стоях на светофара и оборотите бяха около 1000, като пуснах климатика станаха 2000, а по принцип ги вдига само с около 200... @KRASI CVETKOV: Как настрои позицията на новия TPS?Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Остава да се отвори моното и да се види пистите на дроселовата клапа как са. Само не я сваляй, щото се настройва с комп. Там където се захваща с болтовете не са дупки, а улеи и ако се сваля трябва много точно да се маркира. За оборотите на празен ход значение има и показанието на синия температурен датчик на термостата. Не съм го откачал досега по време на работа на мотора и не знам какво трябва да се случи.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Остава да се отвори моното и да се види пистите на дроселовата клапа как са. Само не я сваляй, щото се настройва с комп. Там където се захваща с болтовете не са дупки, а улеи и ако се сваля трябва много точно да се маркира. За оборотите на празен ход значение има и показанието на синия температурен датчик на термостата. Не съм го откачал досега по време на работа на мотора и не знам какво трябва да се случи.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Днес светна и лампата на инжекциона в движение и след около минута изгасна... няма да е от филтър. Странното е, че като пусна климатика и колата е на свободна без газ днес вдигна 3000об, спирам го падат на 1000. Не знам тея като са ми оправяли компресора дали не са го минали през пароструйка и да прави мизерии от това. Но и без пуснат климатик пак понякога вдига обороти. На TPS-a ли бележиш? Новия TPS като не е белязан горе-долу на око му слагаш същите белязки ли?Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Динко, не си споменал на какво гориво караш.Преди 2 месеца имах сходен проблем. На бензин мени оборорите от 1-3к без значение загряла не загряла. Или много високи или иска да гасне. Това беше придружено и не реагиране на колата. Караш си с 60 кротично, натискаш педала реакция никаква. На газ изобще или вървеше без проблем или изобща не палеше. Оказа се, че газовия клапан изпуска и смесва горивата, когато съм на бензин.Не казвам, че това ти е проблема-споделям дано да е от полза.Става въпрос за същия двигател без клима.Лек ден и успех с проблема.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:Динко, не си споменал на какво гориво караш.Преди 2 месеца имах сходен проблем. На бензин мени оборорите от 1-3к без значение загряла не загряла. Или много високи или иска да гасне. Това беше придружено и не реагиране на колата. Караш си с 60 кротично, натискаш педала реакция никаква. На газ изобще или вървеше без проблем или изобща не палеше. Оказа се, че газовия клапан изпуска и смесва горивата, когато съм на бензин.Не казвам, че това ти е проблема-споделям дано да е от полза.Става въпрос за същия двигател без клима.Лек ден и успех с проблема.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар