Здравейте колеги, нов съм във форума и от 4 дни съм собственик на гореспоменатия автомобил.Интересува ме:1во защо компютъра ми дава разход 15 до 30л/100км градско а надолу на скорост без газ стига до 50.0л/100км?2ро защо на таблото ми свети да проверя всички крушки на габаритите, стопове, мигачи и фарове всичко е изрядно а все още свети за секунда изчезва и пак се появява?3то къде се сипва хидравлично масло ? :D4то какво мислите за този двигател чувал съм че са били едни от най-добрите!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса относно FIAT PUNTO 1.2 60hp 2003
Collapse
X
-
Добре дошъл. 1- Я погледни какво точно пише на компа като разход, малко е объркващо в началото2- Провери си крушките какви ватове са и дали някой не е сложил диоди3- Правилния въпрос тука е къде са гадните релета , колата е с електроусилвател не с хидравлика4- На мен ми е малък, и моето мнение е че, е здрав и евтин за подържка, но малко върви и доста гори, щото малко вървиКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
1. Според мен е пуснат на моментен разход, а не на среден. Данните менят ли се постоянно като натиснеш газта? Малко ме притесняват тези 50L/100 без газ. Тогава трябва да е 0л/1002. Ако няма диоди и всички крушки светят, свали задните стопове и зачисти хубаво буксите и провери дали не са добавяни допълнително кабели. Много често крачетата на буксите не правят хубав контакт и трябва да се изкривят малко с права отверка.3. Както каза и Слави, колата ти е с електроусилвател. Сиреч, един електромотор движи волана наляво и надясно.Намира се под волана, ето една снимка да го знаеш какво е:4. Двигателя е хубав, но по-бързо да му сложиш газова уредба, че да караш на бензин идва скъпичко.При положение, че двигателя струва колкото гражданската, няма какво да го мислиш толкова Честита придобивка"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:1. Според мен е пуснат на моментен разход, а не на среден. Данните менят ли се постоянно като натиснеш газта? Малко ме притесняват тези 50L/100 без газ. Тогава трябва да е 0л/1002. Ако няма диоди и всички крушки светят, свали задните стопове и зачисти хубаво буксите и провери дали не са добавяни допълнително кабели. Много често крачетата на буксите не правят хубав контакт и трябва да се изкривят малко с права отверка.3. Както каза и Слави, колата ти е с електроусилвател. Сиреч, един електромотор движи волана наляво и надясно.Намира се под волана, ето една снимка да го знаеш какво е:4. Двигателя е хубав, но по-бързо да му сложиш газова уредба, че да караш на бензин идва скъпичко.При положение, че двигателя струва колкото гражданската, няма какво да го мислиш толкова Честита придобивкаНе е важно какво караш, а как го караш!
Коментар
-
M5kov написа:Че кога съм карал Пунто да знам, че няма моментен разход...Аз знам само да ги съсипвам :Dpunto HGT
Коментар
-
didich написа:Аз пък незнам при пунто борда да показва моментен разход, има само за среден разход ?Разхода, който гледаш колега е среден и показанието е км/л, а не л/км, тоест ако ти показва 30км/1л, то разхода в случая ти е 3,3л/100кмНе е важно какво караш, а как го караш!
Коментар
-
kriskoo_95 написа:didich написа:Аз пък незнам при пунто борда да показва моментен разход, има само за среден разход ?Разхода, който гледаш колега е среден и показанието е км/л, а не л/км, тоест ако ти показва 30км/1л, то разхода в случая ти е 3,3л/100кмКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Някъде пише ли коя крушка колко вата трябва да бъде? Нямам сервизна книжка от къде другаде мога да разбера? И още един въпрос, възможно ли е да сложа акумулатор 77ah от старото поло понеже имам музика 15ка каса с усилвател THUNDER TCA-2125, понеже иска бая ток а този в колата е 45ah и едва ли ще се справи с натоварването Дали ще има дертове с този голям акумулатор?Не е важно какво караш, а как го караш!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар