Колеги ... фиат брава 1.6 16 V .. вчера мисля че угасна за бензин и се задави кво ли не опитвах на скорост .. не пали .. сипах и 4 литра бензин помпата подкачва, но не пали и след това му сипах още 8 и неще .. след 4 часа въртене, обгорване на свещи помпата се чу че подкачи повече и запали , днес се возих с колата няма проблеми, и мисля ,че пак ми беше малко горивото и сега ми прави същия проблем и колата ме остави далеч от града .. сипах и 5 литра бензин но пак подкачва и не пали на скорост пали за момент и пак гасне, бързо съвети и какво да правя ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешноо.. колаата се дави
Collapse
X
-
Преди да правиш каквото и да е е необходимо да провериш дали помпата ти работи коректно и налягането на горивото дали е 3 бара ( по мой спомен - ако бъркам някой да ме поправи). В сервиз проверката на налягането не е от скъпите услуги.П.с.: регулатора за налягането на горивото може да се провери също... И една диагностика няма да е зле да му направиш на този ФИАТ за да видиш все пак дали всичко по електрониката работи коректно, иначе си е все едно да ловим духове...1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
Коментар
-
добър ден колеГа знаеш ли тези бензинови помпи произведени от фиат са мноГо интересни защото както сиГорно знаете в тях имат четки които като се износят и за почват по трудно да контактуват с ротора и най- лесното нещо да се наведеш под колата ида удариш няколко пъти резервоара и така е също вид начин да разбереш да ли е от помпата може и бушон да е изГорял .
Коментар
-
При коректно работеща помпа колата подкачва и пали с точно 4 литра бензин без никакви проблеми, ако не става следва сваляне на помпата и щателно почистване на цедката и оглед за пробив на маркучите, както и изхвърляне на горивния филтър и подмяната му с нов, проверка на маркуча за обратно гориво дали не е запушен, както и проверка на маркуча на регулатора за миризма на бензин. Проверява се и релето зад жабката да не е залепнало при инцидентното спиране на помпата. Моята помпа съм я вадил на топка от стопяването на кошницата, точно заради карането без бензин.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар