Колеги моля за помощ ако някой се е сблъскал с подобен проблем...ситуацията е такава: наскоро закупих Фиат Стило 2005 г, 1,6 бензин мулти-вагон,всичко по електрониката изглежда е наред,но доста чести ми гасне двигателя и по време на движение и в празен ход,на таблото ми излиза "check engine light" лампичка,но това вероятно не е причината,защото някой път светва тя,някой път ми дава,че колата е прегряла или,че има проблем в двигателя,моля помогнете ако някой знае нещо по въпроса да напише и сподели какъв може да бъде проблема? правих диагностика,казаха ми че няма никакви грешки,така че най-вероятно не е по електрониката,възможно ли е да имам вода в резервоара или от лош бензин да се е получило това? нямам и представа къде да отида и откъде да започна....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПОМОЩ!!! ФИАТ-СТИЛОТО МИ ГАСНЕ !!!
Collapse
X
-
ако излизат писанията ASR FAULT,ABS FAULT ,LOST CONNECTION ,Alternator FAULTта заповядай приятно четене вътре в тази тема са описани всички неща който да провериш/почистиш ако не се оправи то проблема е в ЕКУ-то някакъв чип в него прегрява и като прегрее става мазало(това може да стане само при напълно загряла кола) като изтине всичко се оправяШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Благодаря за отговорите не ми излиза подобна грешка todorshalev,записах си час за диагностика в фиат,надявам се те да имат представа от какво може да е,ще пробвам това със спрея,но наистина го прави на загрял двигател,гасне и веднъж ми изкара,че колата е загряла,веднъж ми изкара "check engine" много гадна работа е това докато си караш да го прави,отивам да видя в фиат какво ще кажат и така,но ми се струва,че проблемът идва от ЕКУ-то "не че знам какво е това еку" благодаря колеги за бързите отговори,поне ме насочихте нанякъде...
Коментар
-
dragoR написа:Благодаря за отговорите не ми излиза подобна грешка todorshalev,записах си час за диагностика в фиат,надявам се те да имат представа от какво може да е,ще пробвам това със спрея,но наистина го прави на загрял двигател,гасне и веднъж ми изкара,че колата е загряла,веднъж ми изкара "check engine" много гадна работа е това докато си караш да го прави,отивам да видя в фиат какво ще кажат и така,но ми се струва,че проблемът идва от ЕКУ-то "не че знам какво е това еку" благодаря колеги за бързите отговори,поне ме насочихте нанякъде...Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
dragoR написа:на Христофор Колумб 43 в София , мисля че няма да е скъпа диагностиката,а без нея няма как да се насочим какво би могло да бъде.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
Къде се намира тоя датчик на колянов вал и как да разбера че е за смяна?,а относно диагностиката,да първо ще попитам,но колкото и да е,ми трябва спешна помощ тъй като купих колата преди седмица досега не съм карал италиянска кола и не съм се сблъсквал с подобни проблеми,затова и нямам представа какво може да е,надявам се диагностиците в фиат да успеят да го хванат,иначе ме чакат доста мъки като чета на всички ви коментарите е възможно да е всеки един проблем,я било датчик,я еку-то,я някоя клема и така,но дали е възможно все пак да е и от замърсен гаден бензин,ако имам вода в резервоара примерно.
Коментар
-
Колеги днес ходих до Фиат и ми направиха диагностика,установиха че има грешка в датчика на оборотите т.е датчик на коляновия вал както cs_aleksandar подозираше,обаче ми искат 180 лв за татчик нов оригинален и 100 лв за работа,кажете ми откъде мога да го намеря да си го поръчам и евентуално да ми го сменят,защотот тия цени ми се струват високи и не ми се иска да им давам 100 лв за работа ако не е мн сложна смяната,благодаря предварително.
Коментар
-
Драго, не случайно ти казах да питаш колко струва диагностиката, сам видя че ти искат 100лв. за смяна на датчика и три пъти по висока цена за самия датчик, който струва реално 60лв. на бош без отстъпките. Ако не ти е спешно може да се пробваме да го сменим и пред блока, че то е голямата философия вда болчета и една букса- за 100лв. , аз ще ти взема примерно 50лв. - шегувам се. Та сега с.би ли споелил колко ти излезе диагностиката? пп Като звънна на Сашко и разбрах, какво са ти казали щях да паднаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
Колеги помагайте че ми писна от това стило стърка ми живота само за няма и месец откакто съм го взел,поръчах си датчик от axm auto смених го при Дани в дружба и след 3 дни нормално каране пак ми огасна при загрял двигател,като запалва веднага но,ми дава че колата е прегряла светят лампи по таблото,но поне пали веднага,дали е възможно да скапва датчиците толкова бързо и дайте съвет какво да правя...?!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар