Здравейте, колеги!Преди няколко дни колата ми изгасна (не подадох достатъчно газ и пуснах съединителя по рязко). След това я запалих на ново и от тогава на празен ход работи по следния начин:https://www.youtube.com/watch?v=XTvy...e=youtu.beОт около месец я карам само на бензин и до преди случката работеше без проблеми.Днес реших да я пусна да работи на газ (с обикновена газова съм), за да видя какво ще е положението. Оказа се че на газ държи под 1000 оборота на празен ход, но прекъсва. Закачих я на МЕС докато работи на бензин. Нямаше записани грешки, моторчето за празен ход работи, времената на впръскване на бензина са малко под 3ms, сигнала от ламбда сондата е постоянно 0,07 волта (доста слаб, но предполагам това не определя чак до такава степен работата на празен ход...). Не мисля, че проблема идва от излишен въздух, защото ако беше така и преди да изгасне щеше да работи по този начин...Имате ли идея на какво може да се дължи тази работа?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Много лоша работа на празен ход Брава 1.8
Collapse
X
-
S_BANKOV написа:Проверете за пресекочил зъб на ангренажа или търси пробив на въздух от дебитомера до дросела1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
2007 Opel Corsa 1.3 MultiJet 75HP
Коментар
-
Punto_II_HGT написа:S_BANKOV написа:Проверете за пресекочил зъб на ангренажа или търси пробив на въздух от дебитомера до дросела
Коментар
-
Днес бях в сервиза, момчетата прегледаха обстойно зацепването и казаха, че не е прескочил ремъка. Интересното е, че двигателя заработи съвсем нормално по едно време, но на следващото запалване пак се объркаха нещата А от всмукателния колектор излизат ли други маркучи освен този за регулатора на налягането на горивото и тръбичката, която минава зад разширителния съд на антифриза? Ако има още такива може те да са се понацепили и да правят ядове...1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
Коментар
-
Той може и да тръгва но ако е зацепила оста на която има една пъпка и няма да отвори, пък той нека си работи, свали ги и го почисти, ако не можеш да се справиш сам, драсни едно лс и ела да го почистим.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Punto_II_HGT написа:На стъпковия ако му подам 12 волта трябва да се мести, така ли да го тествам или има по елегантен начин
Коментар
-
kris_dif95 написа:отговора е ясенако ламбдата е забила на 0.7 значи не работи.Тя трябва постоянно да си мени стойностите.Доста коли са ми идвали с този проблем.УспехКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
kris_dif95 написа:отговора е ясенако ламбдата е забила на 0.7 значи не работи.Тя трябва постоянно да си мени стойностите.Доста коли са ми идвали с този проблем.Успех1995 Fiat Brava 1.8 16V Анти Гравитационно Устройство
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар