Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1,2 16V проблем с двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

С газов инжекцион ли си? При теб има ли за рестартиране на адаптацията като при 49ф? ако има е възможно проблема да се оправи, при мен колата е с ГИ, кара се само на газ, паля си я студена на газ сега лятото, та заради адаптацията на бензин докато е студена ми работи много зле, след като загрее се оправя и след рестартиране на адаптацията, и студена си работи идеално на бензин.

Коментар

мишо защо не го посъветва да погледне бобините ти имаш опитимаш по някоя в багажника

Коментар

абе мишо ти наи малко се оплаквайфиата ти и студен на гас се караот опит знам

Коментар

misho_ написа:
          С газов инжекцион ли си? При теб има ли за рестартиране на адаптацията като при 49ф? ако има е възможно проблема да се оправи, при мен колата е с ГИ, кара се само на газ, паля си я студена на газ сега лятото, та заради адаптацията на бензин докато е студена ми работи много зле, след като загрее се оправя и след рестартиране на адаптацията, и студена си работи идеално на бензин.
          Здрасти,С газов инжекцион съм, но незнам откъде се рестартира тази адаптация, за която ти казваш. Паля само на бензин, независимо дали е топла или студена колата. Бобоната е само една и е сменена скоро преди олколо 8 месеца.
          Fiat 1,2 16V 83 к.с. HSX gas

Коментар

elinor написа:
            misho_ написа:
            Здрасти,С газов инжекцион съм, но незнам откъде се рестартира тази адаптация, за която ти казваш. Паля само на бензин, независимо дали е топла или студена колата. Бобоната е само една и е сменена скоро преди олколо 8 месеца.
            Сега отворих Фиат Еку Скан-а има за рестартиране на адаптацията, трябва да отидеш на диагностика да я рестартират. От бобина нее при нея са други симптомите, може и за свещи да си, ако не са сменяни скоро може и с тях да пробваш.

Коментар

Абе че е не е нито бубина, нито свещи е ясно, щом топла и на газ проблеми няма, тъсете нещо друго, казах ви какво, или нещо друго което я вкарва в авариен режим. И вземете я закачете на диагностика да се види какво е.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

работи на гас но като загрее.А тогава и на бензин колегата каза,че се оправя.

Коментар

kris_dif95 написа:
                  от което следва че всичко може да е от свещи.

Коментар

kris_dif95 написа:
                    Колеги, колата НЕ работи равномерно в движение, когато е студена, а когато загрее се оправя. На газ не го прави това.Днес забелязах, че когато колата е студена, но я е напекло слънцето става дума към 14:30-15:00 си работи както трябва, без никакво забиване, задържане и т.н.Прави го само сутрин рано, когато е по хладно, тогава само забива и задържа

Коментар

elinor написа:
                      kris_dif95 написа:
                      Колеги, колата НЕ работи равномерно в движение, когато е студена, а когато загрее се оправя. На газ не го прави това.Днес забелязах, че когато колата е студена, но я е напекло слънцето става дума към 14:30-15:00 си работи както трябва, без никакво забиване, задържане и т.н.Прави го само сутрин рано, когато е по хладно, тогава само забива и задържа
                      Щом до тука не e от изброените съвети от коментарите остава да е датчик теммпература на инжекциона или температурен датчик на охладителната система; дебитомер или слагане на добавка за почистване на инжекторите
                      Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Коментар

Днес ходих при майстора и я закачихме на компа. Показа само грешка на ламда сондата, която се била получавала от това, че колата работи на газ, но компа. за газта я лъже.каза ми, че ламдада сработвала, тогава, когато двигателя е загрял, а дотогава се командва от темп. датчик на инжекциона.Предполагаме, че е от ТРСа, но той е много парички. Ще видя какво ще правя. Засега ще я оставя така, докато събера някои лев, хахаха.Благодаря на всички за помощта.

Коментар

Смени ламбда сондата и нещата ще се оправят. Ако я вземеш може да я монтираме на някоя сбирка или се появи в Младост при мен и ще я поденим.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                            Смени ламбда сондата и нещата ще се оправят. Ако я вземеш може да я монтираме на някоя сбирка или се появи в Младост при мен и ще я поденим.
                            ОК, ще го имам в предвид.Благодаря

Коментар

Не е ТПС-а. Лабдата от самото начало си беше най-близкото предположение, ама ти каза че нямало грешки. Аз все си мисля, че даде ли я веднъж, грешката си стои записана.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Колеги, оправиха колата! Закачих я пак на диагностика и всичко си дойде на мястото.Благодаря Ви много за отговорите

Коментар

Working...
                                X