Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Брава 1,2 16V проблем с двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Брава 1,2 16V проблем с двигателя

Здравейте колеги,Имам един проблем по двигателя, който за мен няма решение.Преди две седмици смених гарнитура на главата, гумички на клапаните, водна помпа и ангренажен ремък.След тяхната смяна двигателя стана по тих и ускорява по-добре, но проблема идва, когато двигателя е студен. На място може да се форсира двигателя до прекъсвач без никакъв проблем, но тръгна ли с нея тя губи всякаква мощност. Спирам, пак форсирам и няма проблем, но тръгна ли пак същото, докато загрее и след това ужким се оправя.. Когато мине на газ се оправя и им мощност.Майсторчето каза,че дюзите са ОК.Ще съм много благодарен ако някой може да помогне.Благодаря Ви предварително
    Fiat 1,2 16V 83 к.с. HSX gas

Майстора ти закачи ли на диагностика, да види дали ламбда сондата работи.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да закачил я бил и каза, че няма никакъв проблем

Коментар

Аз се съмнявам в ТПС-а провери му буксата и кабелите
        Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
        И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
        .

Коментар

А кабелите на свещите как са ти? Виж за разни черни точици, щото от влагата може да пробиват и да работи на 3 цилиндъра. То си личи още като запалиш - работата на двигателя е небалансирана. Като позагрее и ги изсуши няма проблем, естествено.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
            А кабелите на свещите как са ти? Виж за разни черни точици, щото от влагата може да пробиват и да работи на 3 цилиндъра. То си личи още като запалиш - работата на двигателя е небалансирана. Като позагрее и ги изсуши няма проблем, естествено.
            iКолата не работи на три цилиндъра, поне така я усещам. Кабелите са нови, а свещите здрави, нямат зацапвания по тях.

Коментар

Първо пробвай такаОткачаш клемата на акумулатора - минуса за престой около 45 минутислед закачането завъртваш ключа на контакт изчакваш около минутаи след това изключваш от контакт без да вадиш ключа и пак изчакваш около минутанакрая запалваш двигателя на колата и оставяш да поработи около 10 минути без подаване на газ ако не се оправи има теми как се почиства стъпковото моторче и дроселовата клапа в краен случай смяна на стъпковото моторче
              Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Коментар

pavel88 написа:
                Първо пробвай такаОткачаш клемата на акумулатора - минуса за престой около 45 минутислед закачането завъртваш ключа на контакт изчакваш около минутаи след това изключваш от контакт без да вадиш ключа и пак изчакваш около минутанакрая запалваш двигателя на колата и оставяш да поработи около 10 минути без подаване на газ ако не се оправи има теми как се почиства стъпковото моторче и дроселовата клапа в краен случай смяна на стъпковото моторче
                Благодаря ти за отговора. Ще пробвам, дано стане

Коментар

Ама тези магии дето го карате да ги прави, ще отстраняват и проблеми, които би трябвало да има и на газ, а не само на бензин. Пък той казва, че проблеми с газта няма. Мисля, че трябва да се провери пътят на бензина от резервоара до дюзите. Поне на първо време.
                  Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                  Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

Коментар

Стъпковото моторче не се почиства. Най-много да го счупиш. Абе що не дойдеш на една среща в неделя - ще си разменим колите и ще видим коя как се държи. То ква толкова мощност да има тоя двигател?!
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                      Стъпковото моторче не се почиства. Най-много да го счупиш. Абе що не дойдеш на една среща в неделя - ще си разменим колите и ще видим коя как се държи. То ква толкова мощност да има тоя двигател?!
                      Колега, би ли ми казал къде е тази среща?Според теб има ли възможност да е от температурен датчик?Благодаря

Коментар

ivchotr написа:
                        Ама тези магии дето го карате да ги прави, ще отстраняват и проблеми, които би трябвало да има и на газ, а не само на бензин. Пък той казва, че проблеми с газта няма. Мисля, че трябва да се провери пътят на бензина от резервоара до дюзите. Поне на първо време.
                        Или да смени бензиностанцията кой знае дали е качествен бензина
                        Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=48498 Пиши тази вечер, ако ще идваш, че тая вечер имам да работя и може утре да не успея да стана без будилник.Ред. Колегата е прав. Моята върви само с бензин от Лукойл. Ако сипваш отнякъде другаде, просто забрави.
                          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=48498 Пиши тази вечер, ако ще идваш, че тая вечер имам да работя и може утре да не успея да стана без будилник.
                            За утре няма да стане, че аз пък съм на работа. Може би другата неделя.Благодаря много Пак ще пиша.Лека работа

Коментар

pavel88 написа:
                              ivchotr написа:
                              Или да смени бензиностанцията кой знае дали е качествен бензина
                              Мисля, че не е от бензина, но него изключвам като вариант. Сипвам на Петрол. Досега не съм имал проблемиЩе сменя бензиностанцията да видим дали ще дава пак проблеми

Коментар

Working...
                              X