Здравейте колеги,Имам един проблем по двигателя, който за мен няма решение.Преди две седмици смених гарнитура на главата, гумички на клапаните, водна помпа и ангренажен ремък.След тяхната смяна двигателя стана по тих и ускорява по-добре, но проблема идва, когато двигателя е студен. На място може да се форсира двигателя до прекъсвач без никакъв проблем, но тръгна ли с нея тя губи всякаква мощност. Спирам, пак форсирам и няма проблем, но тръгна ли пак същото, докато загрее и след това ужким се оправя.. Когато мине на газ се оправя и им мощност.Майсторчето каза,че дюзите са ОК.Ще съм много благодарен ако някой може да помогне.Благодаря Ви предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брава 1,2 16V проблем с двигателя
Collapse
X
-
slonikon написа:А кабелите на свещите как са ти? Виж за разни черни точици, щото от влагата може да пробиват и да работи на 3 цилиндъра. То си личи още като запалиш - работата на двигателя е небалансирана. Като позагрее и ги изсуши няма проблем, естествено.Fiat 1,2 16V 83 к.с. HSX gas
Коментар
-
Първо пробвай такаОткачаш клемата на акумулатора - минуса за престой около 45 минутислед закачането завъртваш ключа на контакт изчакваш около минутаи след това изключваш от контакт без да вадиш ключа и пак изчакваш около минутанакрая запалваш двигателя на колата и оставяш да поработи около 10 минути без подаване на газ ако не се оправи има теми как се почиства стъпковото моторче и дроселовата клапа в краен случай смяна на стъпковото моторчеFiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.
Коментар
-
pavel88 написа:Първо пробвай такаОткачаш клемата на акумулатора - минуса за престой около 45 минутислед закачането завъртваш ключа на контакт изчакваш около минутаи след това изключваш от контакт без да вадиш ключа и пак изчакваш около минутанакрая запалваш двигателя на колата и оставяш да поработи около 10 минути без подаване на газ ако не се оправи има теми как се почиства стъпковото моторче и дроселовата клапа в краен случай смяна на стъпковото моторчеFiat 1,2 16V 83 к.с. HSX gas
Коментар
-
Ама тези магии дето го карате да ги прави, ще отстраняват и проблеми, които би трябвало да има и на газ, а не само на бензин. Пък той казва, че проблеми с газта няма. Мисля, че трябва да се провери пътят на бензина от резервоара до дюзите. Поне на първо време.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
slonikon написа:Стъпковото моторче не се почиства. Най-много да го счупиш. Абе що не дойдеш на една среща в неделя - ще си разменим колите и ще видим коя как се държи. То ква толкова мощност да има тоя двигател?!Fiat 1,2 16V 83 к.с. HSX gas
Коментар
-
ivchotr написа:Ама тези магии дето го карате да ги прави, ще отстраняват и проблеми, които би трябвало да има и на газ, а не само на бензин. Пък той казва, че проблеми с газта няма. Мисля, че трябва да се провери пътят на бензина от резервоара до дюзите. Поне на първо време.Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=48498 Пиши тази вечер, ако ще идваш, че тая вечер имам да работя и може утре да не успея да стана без будилник.Ред. Колегата е прав. Моята върви само с бензин от Лукойл. Ако сипваш отнякъде другаде, просто забрави.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=48498 Пиши тази вечер, ако ще идваш, че тая вечер имам да работя и може утре да не успея да стана без будилник.Fiat 1,2 16V 83 к.с. HSX gas
Коментар
-
pavel88 написа:ivchotr написа:Ама тези магии дето го карате да ги прави, ще отстраняват и проблеми, които би трябвало да има и на газ, а не само на бензин. Пък той казва, че проблеми с газта няма. Мисля, че трябва да се провери пътят на бензина от резервоара до дюзите. Поне на първо време.Fiat 1,2 16V 83 к.с. HSX gas
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар